Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Dobógéppel gazdagodott Akadémiánk

Modern dobógépet vett használatba a napokban a PVSK Nemzeti Kosárlabda Akadémia. A számos edzésprogramot támogató berendezésnek elsősorban az egyéni tréningeken veszik majd hasznát.

Egyórás elméleti, majd ugyanilyen hosszú gyakorlati oktatással vették birtokba kosárlabda utánpótlás edzőink az egyesület új dobógépét. A TAO-támogatásból finanszírozott beruházásnak köszönhetően egy modern fejlesztő berendezés került a PVSK nemrég átadott mulitifunkciós munkacsarnokába.

- Új otthonunk új eszközzel gyarapodott, így nemcsak az edzéskörülményeink fejlődtek, hanem az oktatás szakmai lehetőségei is bővültek. Az új dobógéppel elsősorban az egyéni képzéseinket tudjuk majd hatékonyabbá és élvezetesebbé tenni. Hatékonyabbá azzal, hogy az eddiginél több dobásra és ezáltal a mozdulatok mind jobb begyakorlására nyílik majd lehetőségünk, élvezetesebbé pedig azáltal, hogy változatos edzésprogramot tudnak majd kialakítani a kollégák. Biztos vagyok abban, hogy sűrűn használjuk majd az új eszközt, és ha már készségszinten elsajátítottuk a kezelését, akkor azt sem tartom kizártnak, hogy akár a csapatedzéseken is alkalmazzuk majd – mondta el Iványi Dalma, a PVSK Nemzeti Kosárlabda Akadémia szakmai igazgatója.

- Jelentősen megkönnyíti munkánkat az új gép, hiszen akár egy teljes edzésprogramot is össze lehet vele állítani, amit a kor elvárásainak megfelelően akár előzetesen el lehet küldeni a játékosoknak, így már edzés előtt megismerhetik, milyen feladatok várnak rájuk, és ezzel még hatékonyabbá válhat az egyéni képzés. A berendezés pillanatok alatt felállítható, nagyon könnyen beállítható és kezelhető, és folyamatosan méri a teljesítményt: a dobások sűrűségét, pontosságát, és a statisztika révén teljes képet kaphatunk arról, hogy az egyes játékosok milyen teljesítményt nyújtottak az adott edzésen, illetve hogyan fejlődtek egy adott időszak alatt. Biztos vagyok benne, hogy nagy haszonnal fogjuk majd használni az edzéseken – foglalta össze Meszler Balázs, a PVSK Nemzeti Kosárlabda Akadémia U16-os leány csapatának vezetőedzője.

Képünk és videónk a rendszer kezelésének gyakorlati bemutatóján készültek.