Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Válogatott összetartáson a Vasutasok

Az őszi iskolai szünetben tartották a korosztályos kosárlabda-válogatottak összetartását, több PVSK-s résztvevővel.

A lányoknál Szkladán Zsuzsanna és Temes Boróka az U16-os együttesnél, Palásti Julianna pedig az U15.ös válogatottnál mutathatta be tudását, míg Meszler Balázs, akadémiánk edzője a válogatottak szakmai munkáját támogatta.

- Elsősorban az U16-os csapat munkájában vettem részt szövetségi edzőként, de az U15-ös korosztály felkészülését is segítettem. Ez volt az idei első Heraklész-hét, amit a szövetség az utánpótlás-válogatottak összetartására szervez, és általában az iskolai szünetek idejére időzít. Ezúttal egy bővebb, 21 fős keretet hívtunk meg, arra voltunk kíváncsiak, hogy ki hol tart a felkészülésben. A csapatból lesznek páran, akik legközelebb már nem kapnak lehetőséget, de helyettük jönnek újabb jelöltek, akikből majd összeáll a korosztály nemzeti csapata. Szkladán Zsuzsanna és Temes Boróka is nagy alázattal, szorgalommal és erőbedobással végezte a munkát, örülök annak, hogy testközelből láthattam, hogy hol tartanak a korosztály legjobbjaihoz képest. Palásti Julianna edzésmunkájával is elégedett vagyok, jó, hogy a válogatottban is tudta hozni jó formáját. Legközelebb a két ünnep között lesz majd összetartás a válogatottak tagjainak, akkor egy 12 fős kerettel már az Olimpiai Reménységek Versenyén is részt fogunk venni Szlovákiában – mondta el Meszler Balázs, a PVSK Nemzeti Kosárlabda Akadémia edzője.

A fiúknál két játékos volt érdekelt a válogatott összetartásán: az U15-ösöknél Hőgye Patrik, az U14-eseknél pedig Mucha Bertalan vehetett részt a székesfehérvári edzőtáborban.

- Hőgye Patrik már tavaly is szerepelt a válogatottban, büszkeséggel tölt el, hogy idén újra ott lehetett a keretben. Teljesen megérdemelt a meghívása, hiszen hétről hétre átlag feletti teljesítménnyel rukkol elő, főleg odaadó védekezését emelném ki. Biztos vagyok benne, hogy a válogatottban is odatette magát, és hasznára volt a csapatnak. Mucha Bertalan kiváló adottságokkal rendelkezik, hogy egyetlen példát mondjak: akadémiánkon neki volt a legutóbbi felmérés alapján a legnagyobb a súlypont-emelkedése. Gyors és dinamikus játékos, akinek mentálisan kell még fejlődnie. Bízom abban, hogy a válogatott edzőtábor ebből a szempontból is a hasznára válik majd – mondta el Juhász Olivér, a PVSK Nemzeti Kosárlabda Akadémia fiú szakágvezetője.