Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Indul a nemzetközi kaland

Szerdán este az Inter Bratislava ellen kezdi meg a PVSK-Veolia a FIBA Európa Kupa szereplését.

Sok mindent lehet rólunk mondani első nemzetközi kupameccsünk előtt, de azt nem, hogy nagy rutinunk van a kosárlabda európai színterén. Még a játékosként és edzőként is oly sok nagy csatát megélt trénerünk, Csirke Ferenc számára is szinte újdonság lesz ez a felállás. Igaz, a "szinte" szócska indokolt, ahogyan azt megtudtuk vezetőedzőnktől.

- Még a MATÁV Péccsel indultunk el annó a Saporta Kupában, ráadásul az ellenfelek között ott volt a Fenerbachce és Daniloviccsal felálló Kinder Bologna is, – idézte fel a nem épp múlt heti emléket Csirke. - Nem csoda hát, hogy nagyon várom a Bratislava elleni szerdai nyitányt. Főként azért, mert mi most nem csak a pécsi drukkerekért fogunk küzdeni, hanem minden magyar kosárlabdaszerető drukkerért.

Ami az ellenfelet illeti, edzőnk szerint nehéz dolgunk lesz Pozsonyban, a Bratislava stílusa ugyanis újdonság lesz számunkra. 

- Nagyon erős a pozíciós játéka aktuális ellenfelünknek, a magyar mezőnyben szerintem egyetlen olyan riválisunk sincs, amely ennyire erős, és ennyire erőlteti is a palánk alatti játékot – árulta el trénerünk. - Ez komoly kihívás lesz számunkra. Az sem könnyíti a dolgunkat, hogy Andrija Csirics hétvégi betegsége után most Bíró Levente és C. J. Aiken kapott el valamit, esetükben még nem is biztos, hogy el tudnak utaz i a csapattal kedden, ez majd az indulás előtt derül ki. Ráadásul Ruják András enyhe agyrázkódást szenvedett, és bár ő minden bizonnyal ott lesz Pozsonyban, azért nem ideális a helyzet.

Persze, ettől függetlenül nem is kérdés, hogy óriási elszántsággal várjuk nemzetközi premierünket. Október 23-án este, reméljük ünnepi hangulatban indulhatunk majd haza Szlovákiából.

Program:

2019.10.23. 18:00 | Inter Bratislava - Pécsi VSK-VEOLIA
Férfi kosárlabda FIBA Europe Cup "A" csoport, 1. forduló. Pozsony, Eurovia Aréna

ÉLŐ: www.pvsk-panthers.hu
Eredmény, statisztika, illetve képek és élő stream a helyszínről...

---

A helyszínen is lehet szurkolni!

Szerdán nemzeti ünnep lesz, így ha valaki azon gondolkozik, hogy kocsiba üljön-e, és a helyszínen szorítson csapatunknak, annak egy okkal több, hogy megtegye ezt. A jegyárak miatt sem kell a kamrában lapuló befőttesüvegben összespórolt pénzhez nyúlni, hiszen 5 euróért (kb. 1.600- forint) cserébe lehet a vendégszektorba szóló belépőhöz jutni. Mindezt ráadásul elővételben, de akár a helyszínen is meg lehet tenni, hiszen a nemzetközi szövetség szabályai szerint az Inter Bratislava–PVSK-Veolia mérkőzés szervezőinek helyeket kell biztosítaniuk az estlegesen érkező vendégszurkolóknak. Aki kedvet kapott egy szerdai, pozsonyi kiruccanáshoz, annak mutatjuk hol talál információkat az Európa Kupa mérkőzésről.

Online jegyvásárlás a mérkőzésre >>

A mérkőzés helyszíne, az Eurovia Aréna a Google térképen >>

Az Inter Bratislava honlapja >>