Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Zimankósra sikeredett az Indián Nyár Harkányban

A végig tavaszias időben lejátszott találkozón hiába vezetett a PVSK már a 12. percben, a hazaik számára megadott  két vitatható  büntető, és a két kiállítás megpecsételte a Vasút sorsát.

Labdarúgó mérkőzés:  Gyógyfürdő Harkány  –  Pécsi VSK 2-1 (1-1)
Férfi Labdarúgás, Megyei bajnoki mérkőzés, 9. forduló:  Harkány, labdarúgó pálya: 250 néző
Játékvezetők: Hernádi (Güldner, Pór)
Pécsi VSK: Győri – Kiss, Vida, Csőke, Sziládi (Domonkos),– Ndjodo, Pókos, Lehota, Juhász – Lőrincz (Rogács), Várda
Vezetőedző: Kósa Sándor

I.félidő: 

A húsz fok feletti hőmérséklet, és a verőfényes napsütés sok nézőt csalogatott ki a harkányi focipályára.
A majdnem komplett (csak Rácz hiányzott a standard tagok közül) csapat, és a mérkőzés előtti megnyilvánulások reménykeltőek voltak, PVSK győzelmet sejtettek.Ennek megfelelően jól kezdtünk, ezt a három percen belül elvégzett három szögletrúgásunk is jelezte.
Majd a 13. percben a vezetést is megszereztük. Szabadrúgást kaptunk mintegy 22 méterre a harkányi kaputól. A Ndjodo álltal elvégzett, és nem túl erős lövés, a sorfal egyik tagján megpattant, és az ellenkező irányba induló Kácsor mellett a kapuba pattant. 0-1

Ekkor mindenki reménykedve várta a második gólunkat. E helyett kissé kényelmesé vált játékunk, és ahogy az lenni szokott, kezdett magához térni a hazai csapat. Bár a 22. percben volt egy szép akciónk, ami Kiss 50 m-es keresztlabdájával indult, de a helyzetbe került Várda magasan fölé durrantotta a labdát.
A 30. percben egyenlített a Harkány. Egy előreívelt labdára többen felugrottak, a harkányiak támadója óriási kiáltás mellett elterült a földön. A játékvezető sokak döbbenetére, büntetőt ítélt. A 11-est Teszárik úgy lőtte, hogy Győri még bele tudott érni lábbal, de hárítani már nem tudott. 1-1

II. félidő:

Ezt a játékrészt is jól kezdtük. Több párharcot nyertünk, és pontosabbak voltak a passzok is. A 49. percben Kiss óriási bombáját nagy bravúrral tolta szögletre Kácsor. Az 52 és az 55. perc között három szögletet is végezhettünk,  az egyik utáni kavarodásban kétszer is üres volt a kapu, és mindkétszer az ötösön mentettek a hazai védők, levegőben lógott a második gólunk.
Igaz, ezután megint feltámadt a Harkány, lüktetett a meccs, most már több volt a szabálytalansággal végződő rossz becsúszás, az eladott labda, és a párharcokat sem tudtuk mindig megnyerni. Nagy volt a feszültség a pályán, ez miatt többször előkerült a sárga lap.
És akkor jött a meccs egyik fordulópontja a 71. perc. Egy szabálytalanság után Kiss reklamált, a játékvezető habozás nélkült felmutatta a piros lapot.
És a szegény embert még az ág is húzza. A 73. percben Hernádi játékvezető egy előnyszabályt jelzett a harkányi játékosnak, a továbbpasszolt labdát megkapó hazai csatár, kissé balra kisodródva, ütközött a kapusunkkal, Győrivel, majd ügyesen elesett. (E sorok írója 10 m-re állt az esettől, és szinte biztosan állíthatja, nem volt kontaktus a lábak közt.) A játékvezető nagy meglepetésre 11-est ítélt. Itt elszabadultak az indulatok. A PVSK játékosai reklamáltak, a leghevesebben Vida, akinek felháborodása némileg érthető volt, de a játékvezető őt is azonnal kiállította. Még hosszú ideig forrtak az indulatok, de a büntető ténye, sajnos, tény maradt.
A 11-est ismét Teszárik értékesítette. 2-1 A kilenc főre olvadt csapatunk már nem tudott felülkerekedni a hazaiakon.
Még a 93. percben Ndjodo lőhetett kapura, a látványos mozdulattal leadott lövés magasan fölé szállt.

Felkavaró mérkőzés volt. Mindenkinek joga a hibázás lehetősége, és nagyon sok esetben ezek a tévedések döntenek el meccseket. De önkritikusan el kell mondanunk, hogy a vezető gólunk után, ahelyett hogy nyomtunk volna, kissé kényelmes játékba mentünk át. Valami nem igazából működik, fontos, hogy a problémák feltárása és megoldása minél előbb megtörténjen.

A jövő héten a bajnokesélyes Pécsvárad jön, a két elvesztett játékos hiánya miatt sem lesz az könnyű meccs!

Kósa Sándor vezetőedző, Pécsi VSK

Nyilas LászlóKapcsolódó képgaléria