Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Csak a Jászberényre koncentrálunk

Szombaton első idegenbeli bajnoki mérkőzését játssza a PVSK-Veolia az új szezonban, Horti Bálint szerint biztos nem lesz egyszerű a Jászberény elleni derbi.

Az előző szezon vége felé már-már szinte meg is untuk egymást a Jászberénnyel, hiszen az alapszakasz oda-vissza párharca után a felsőházban is játszottunk egymással két meccset, majd a negyeddöntőben is háromszor találkoztunk. Ez azonban már egy új szezon, és sok tekintetben két új csapat is. Így amikor szombaton Jászberényben pályára lépünk, szó sem lesz arról, hogy egymás félmozdulatait is ismerjük – még ha azért ismerősökkel így is találkozhatunk majd.

- Azért a Jászberény tavalyi csapatából a két magas ember, Aleksandrov és Pantelics idén is ott van az ellenfélnél, és az ő kettősük tavaly is meghatározta a játékukat – mondta válogatott centerünk, Horti Bálint. - A kérdés most az lesz, hogy az alacsony posztokra hozott új légiósaik milyenek, ez majd szombaton fog kiderülni. Alapvetően pozitívan várom a meccset, jó előérzettel, de azt biztosra veszem, hogy nem lesz könnyű dolgunk, ha meg akarjuk szerezni a harmadik győzelmünket is.

Hortit arról is megkérdeztük, hogy mennyire jár már a csapat fejében a jövő heti, nemzetközi kupás rajt. Játékosunk azonban elárulta, most nem foglalkoznak a Bratislava elleni szerdai találkozóval.

- Hiba lenne, ha a Jászberény elleni bajnoki mérkőzésünk előtt már egy másik meccsel foglalkoznánk, annak is el fog jönni az ideje – mondta játékosunk. - Nyugodtan mondhatom, hogy mindannyian kizárólag a Berényre fókuszálunk egyelőre, most nem a szlovákiai összecsapáson jár az eszünk.

---

Csirke Ferenc BB1.hu-nak nyilatkota: - Mindig nehéz az olyan mérkőzés, amikor egy nyeretlenhez mész, mert előbb-utóbb minden sorozat megszakad, de nagyon szeretném, ha sem az ő, sem a mi tendenciánk nem most törne meg. Nem tudjuk, hogy Jászberényben kik a betegek, kik a sérültek, de azért mégiscsak van öt légiósuk, és szerintem a magyar keretük semmit nem gyengült tavaly óta. A játékuk ugyanaz, mint az elmúlt évben volt, fontos lesz, hogy Pantelics stabil védekezését próbáljuk meg feltörni, Alekszandrovot ne engedjük, hogy elkapja a fonalat, illetve az amerikai mezőnyemberek gyors játékát meg kell állítani. Gondolok itt akár a gyorsindításokra, akár a felállt védelem elleni egy-egyekre. Talán azért nem sikerült még eddig nyerniük, mert azt érzem, hogy még nem teljesen álltak össze. Mindenképp nehéz meccsre számítok, a jászberényi szurkolók is szépen a csapat mellett állnak, ez mindenképpen a hazaiak mellett szól. Nem játszottunk még idegenben tétmeccset, most majd sok minden kiderül egyénileg is a játékosaimról, hogy bírják a terhet elviselni egy ismeretlen közegben, ahol nem nekik szurkolnak. Szeretnénk nyerni, fontos mérkőzés lesz számunkra abból a szempontból is, hogy lássuk, hogy nézünk ki fejben. A héten elkezdődtek nálunk is a gondok: Antóni három napig beteg volt, Csirics tegnap betegedett le, róla nem is tudom, hogy játszik-e, ez majd reggel derül ki.

---

Program:

2019.10.19. 15:15 | Jászberényi KSE - Pécsi VSK-VEOLIA, U20
Férfi kosárlabda NB I. U20, 4. forduló. Jászberény, Bercsényi Tornacsarnok

2019.10.19. 18:00 | Jászberényi KSE - Pécsi VSK-VEOLIA
Férfi kosárlabda NB I. alapszakasz, 4. forduló. Jászberény, Bercsényi Tornacsarnok

ÉLŐ: www.pvsk-panthers.hu
Eredmények, statisztikák, illetve képek és videók a helyszínről...