Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Kéz a kézben Fortunával

A meglepetésre vezetést szerző PVSK a második félidőben átengedte a kezdeményezést a hazaiaknak, akik több ziccert is elpuskáztak. Jó adag szerencse is kellett ahhoz, hogy a Vasút megszerezte az egyik pontot.

Labdarúgó mérkőzés: Mohácsi TE 1888 – Pécsi VSK 1-1 (0-1)
Férfi Labdarúgás, Megye bajnoki mérkőzés, 7. forduló: Mohács, labdarúgó pálya: 250 néző
Játékvezetők: Kreskai (Hollósi, Egri)
Pécsi VSK: Bárány Barót – Kiss, Sziládi, Vida, Kaufmann (Kovácsfi), – Csőke, Pókos, Juhász, Lehota (Sztanics) – Ndjodo, Lőrincz (Tiffán).  Vezetőedző: Kósa Sándor.

1.félidő:

Az első 15.percben mezőnyjáték folyt a pályán, bár nagy volt az iram, a kapuk nem kerültek vesélybe.
Sebességben, összjátékban valamivel jobb volt a Mohács, ennek igazolására  a 27. percben a meccs legnagyobb helyetét is kihagyták. A jobboldalon a felezőtől induló hazai játékos ügyes cselekkel egészen a PVSK ötöséig vezette a labdát, majd nem lőtte kapura, hanem a teljesen tisztán érkező játékostárs elé tálalt, aki mintegy 8 m-re a kapunktól, fölé durrantotta a játékszert. Óriási hazai helyzet volt!
Ezután magához tért a PVSK. Jó labdakihozatalok, pontosabb passzok, de kevésbé jó indítások jellemezték ekkor a játékunkat.
A kapuk egyik oldalon sem voltak igazán veszélyben, ezért hatott némi meglepetésként, hogy szinte a semmiből megszereztük a vezetést:

A 43. percben Ndjodo a középvonal tájékán kiküzdött egy labdát, majd átfordította a jobb oldalon teljesen egyedül álló Pókosnak. Ő tett néhány lépést, majd nagy erővel a hazai kapuba bombázott,  0-1!
Vendégelőnnyel vonultak pihenőre a csapatok.

II. félidő:

Nagy hazai nyomással kezdődött a második játékrész. Ennek nyomán egyre-másra vezette akcióit a Mohács, ekkor több abszolút gólhelyzet is kimaradt.
És következett az 50. perc: hazai szöglet után egy magas beadást íveltek a PVSK kapuelőterébe. A védők nagyon igyekeztek, hogy felvegyék a pozíciót, de az ötösön álló hazai játékos, Fellai eszmélt legelőbb, és megszerezte az egyenlítő gólt, 1-1!
Ettől kezdve állandósult a hazai nyomás, vagy a Vida által vezérelt védelem, vagy Bálint Barót kapus, vagy a szerencse mentette meg kapunkat a góltól. Közben sok lett a szabálytalanság, néhány sárga lap is villant.
A sors furcsa játéka, hogy a hosszabbításban még mi is megnyerhettük volna a meccset.

Kósa Sándor vezetőedző, Pécsi VSK Felemás érzéseim vannak, mert két ellentétes félidőt produkáltunk. Az első játékrészben a csapat megvalósította azt, amit előzetesen megbeszéltünk, akár több gólt is szerezhettünk volna, a második játékrészben viszont beszorított bennünket a hazai csapat. Két vereség után egy ilyen erős együttes, mint a Mohács otthonában szerzett egy ponttal mindenképpen elégedettnek kell lennünk. Bízom abban, hogy ez az eredmény újra magabiztosságot ad a csapatnak.

Nyilas LászlóKapcsolódó képgaléria