Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Nyerni akarunk a rajton

Pénteken kezdetét veszi az NB I. 2019/20-as kiírása, bajnoki bronzérmes PVSK-Veolia Szegedet látja vendégül az első fordulóban. Csirke Ferenc vezetőedzővel beszélgettünk.

Persze, jó dolog edzőmeccsre járni, és ismerkedni az új idény csapatával, de a szurkolók számára minden évben az első bajnoki mérkőzés a legjobban várt pillanat. Szerencsére már nem kell sokat várni arra, hogy végre élesben láthassuk kedvenceinket, hiszen pénteken 18 órakor, a Szeged elleni hazai meccsel elkezdődik számunkra is az új bajnokság.

- Félig viccesen azt is mondhatnám, hogy örülnék, ha még lenne 1-2 hónapunk, hogy csiszoljunk a játékunkon az első tétmeccs előtt – mondta mosolyogva Csirke Ferenc, együttesünk vezetőedzője. – De kár panaszkodni, hiszen minden egyes csapatnak pontosan annyi ideje volt a felkészülésre, mint nekünk. Az a 6-7 hetes felkészülési időszak, ami ilyenkor nyáron a rendelkezésére áll az NB I. csapatainak, nyilvánvalóan nem elég arra, hogy teljesen összeálljon egy csapat. Ugyanakkor mivel nincs egy olyan gárda sem a mezőnyben, amely a tavalyihoz képest változatlan kerettel ugrana neki az új évnek, ezért nincs is lépéselőnyben senki a másikkal szemben.

Csirke azt is elmondta, hogy bár tudja jól, a Szeged ellen sokan kötelezőnek tartják a győzelmet, azért nem lesz ez olyan könnyű meccs, mint ahogyan azt talán sokan gondolják.

- Sokszor elmondtam már pályafutásom során, hogy nagy meglepetéseket az első fordulóban a legkönnyebb szerezni – árulta el trénerünk. - Éppen ezért nem lesz egyszerű nekünk a Szeged elleni derbi. Arról nem is beszélve, hogy a nyári felkészülési meccsek eredményeiből nem nagyon szabad kiindulni. Ezek a meccsek leginkább arra szolgálnak, hogy ne egymás ellen kosarazzanak a játékosok, mint edzésen. Szóval a Szegedet kár lenne bárkinek is leírnia. Ugyanakkor, minden évet úgy szoktunk kezdeni, hogy a felsőházba jutás szempontjából nagyon fontos, hogy lehetőleg az összes hazai meccsünket megnyerjük. Így nyilvánvaló, hogy épp ezért nagyon fontos lenne, hogy nyerjünk pénteken a Lauberben. Arról nem is beszélve, hogy a szezon első meccsén természetesen szeretnénk a szurkolóinknak is örömet szerezni.

Egy hiányzónk biztosan lesz a pénteki bajnokin, Ruják András ugyanis vádlisérüléssel bajlódik, ezért kellett kihagynia már a Paks elleni, utolsó edzőmeccsünket is. Rá egyelőre biztosan nem számíthat Csirke Ferenc, a többiek viszont jelen állász szerint ott lesznek a pályán a szezon első tétmeccsén. Így szurkolóink éles meccsen is megismerkedhetnek új (C. J. Aiken, Quincy Diggs) és régi-új (Chris Smith) játékosainkkal.

Már csak kettőt kell tehát aludni, és jön az első! Pénteken mindenki vegye az irányt a Lauber felé!

---

És megéri már kicsit korábban elindulni a sportcsarnokba, ugyanis U20-as csapatunk is pénteken kezdi meg bajnoki szereplését. Juhász Olivér edzette gárdánknak pedig elkél a buzdítás, hiszen idén egy alaposan megfiatalított kerettel vágnak neki ifjoncaink a szezonnak. A cél az, hogy az alapszakasz végén az első négyben legyünk, ez jelentene ugyanis részvételt a bajnokság végső helyezéseit eldöntő nyolcas döntőben. Ott majd az NB I. A csoportjának első négy helyezettje mellett az NB I. B Zöld és Piros csoportjának első két-két helyén záró együttes mérheti össze a tudását. Nem ígérkezik tehát könnyűnek a bajnokság U20-asaink számára, de Juhász Olivér tanítványai szerencsére szeretik a kihívásokat.

---

Program:

2019.09.27. 15:30 | Pécsi VSK-VEOLIA - SZTE-Szedeák, U20
Férfi kosárlabda NB I. U20, 1. forduló. Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok

2019.09.27. 18:00 | Pécsi VSK-VEOLIA - SZTE-Szedeák
Férfi kosárlabda NB I. alapszakasz, 1. forduló. Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok

ÉLŐ: www.pvsk-panthers.hu
Eredmények, statisztikák, illetve képek és videók a helyszínről...