Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Súlyos vereség Komlón

A végig gólratörően játszó, egy 11-est, és több abszolút gólhelyzetet  is kihagyó, a párharcokat nyerő Komló, megérdemelt győzelmet aratott, a gyengén játszó, eddig veretlen PVSK ellen.

Labdarúgó mérkőzés: Sport36 Komlói Bányász – Pécsi VSK 4 - 0 (1-0)
Férfi Labdarúgás, Megyei bajnoki mérkőzés, 5. forduló: Komló, labdarúgó pálya: 250 néző
Játékvezetők: Nagy (Karcagi, Mezőföldi)

Pécsi VSK: Bárány Barót – Kiss (Csirke), Sztanics (Tiffán), Vida, Domonkos, – Sziládi (Juhász), Pókos Várda (Kovácsfi), Lehota – Csőke, Lőrincz (Kaufmann) Vezetőedző: Kósa Sándor

1. félidő:

Már a 3. percben meghűlt ereinkben a vér! Egy hazai támadás után a 16-os vonalához közel, Pókos  egy hazai játékost buktatott, Nagy játékvezető büntetőt ítélt. A kapu bal oldalára lőtt labdát Bárány Barót nagy bravúrral hárította. Ekkor azt hittük mi kapunk lelki lendületet, sajnos, nem így lett!
Bár vezettünk néhány támadást, de vagy a befejezések nem sikerültek jól, vagy az örökifjú kapus, Herbert Roland hárított rutinosan.
A Komló magához tért a kihagyott büntető utáni kábulatból, és jött a 22. perc:
A komlóiak jobb oldali támadása után, egy beívelést követően középre került a labda. Az egyik játékos fejéről tovább csúszott a bal oldalon, a kaputól, mintegy 12 m-re álló Tukericshez, akinek még lekezelni is volt ideje, majd kapusunk mellett a bal sarokba lőtt 1-0!
Változatos, küzdelmes volt a játék, gól már nem esett, így minimális hazai előnnyel vonultak pihenőre a csapatok.

II. félidő:

Éppen csak elkezdődött a félidő, máris megszületett a második hazai gól.
47. perc: Herbert védése után gyorsan a mezőnybe került a labda. Egy lekezelés után Szabó a jobb oldalon teljesen egyedül maradt, az indítás után hozzá kerülő labdával tett néhány lépést, majd 12 m-ről nagy erővel a kapunk bal felső sarkába bombázott 2-0!
A második félidő, elsősorban a hazaiak jóvoltából, lendületesen indult. Több veszélyes akciót is vezettek, mi nehezen tértünk magunkhoz. Kezdett akadozni a játékunk, sok volt a pontatlan átadás, a párharcok nagy részét elveszítettük.
A 76. percben Bíró maradt egyedül, és kilépve balról a védők mellett elvitte a labdát. Bárány Barót kiindult, de a mellette ellőtt labda a hálóban kötött ki. 3-0 !
Jött a kegyelemdöfés, a 90 perc. Szabadrúgást kapott a Komló, a kapunktól mintegy 25 m-re. Vass nagy erővel, kitűnően helyezte a jobb felső sarokba a labdát. Talán védhetetlen lövés volt! 4-0!

Nem tudni mi történt, bár a becserélt Kaufmann színt vitt a játékba, egyszer már csak a kapussal állt szemben, de kimaradt a helyzet.Ezen a meccsen, csak fellángolásai voltak a PVSK-nak, hiányzott egy igazi vezéregyéniség, és a higgadt, nyugodt, szervezett játék. Ha a kihagyott büntetőt, és a hazaiak által elpuskázott 100-as gólhelyzeteket a kapufára emelt labdát is nézzük, valamint azt, hogy volt egy véleméyes lerántásunk is a 16-oson belül, akkor azt kell mondanunk, teljesen megérdemelten nyert a Komló.

Legközelebb jövő szombaton, 16 00 órakor a PEAC ellen lép pályára a PVSK.

Kósa Sándor vezetőedző, Pécsi VSK Én csak annyit szeretnék mondani, hogy teljesen megérdemelten nyert a Komló!

Nyilas László

 Kapcsolódó képgaléria