Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Az ASE ellen zárjuk a felkészülést

A PVSK-Veolia szombaton, Bonyhádon csap össze a Paks csapatával, ezzel pedig a jövő heti, Szeged elleni bajnoki rajt főpróbáját is megtartja. Antóni Csanádot kérdeztük a mérkőzésről.

Hogy hosszú, vagy épp ellenkezőleg, nagyon rövid felkészülés végéhez közelítünk-e, az nyilván nézőpont kérdése. Merthogy a játékosok ilyenkor már nagyon szeretnének az edzések, felkészülési mérkőzések helyett inkább tétre menő csatákban edződni. Az edző azonban minden bizonnyal annak örülne legjobban, ha még sok-sok idő állna rendelkezésre, hogy még jobban összecsiszolja a játékot. Azonban sok idő már nincs, hiszen jövő héten startol a bajnokság, így lassan eljön a bizonyítás ideje. Előtte azonban még vár csapatunkra egy főpróba, méghozzá szombaton 18:30-tól Bonyhádon, az Atomerőmű SE ellen. És ha minden jól alakul, akkor ott már teljes csapattal tudunk majd felállni, ugyanis a MATRO-PVSK Centenáriumi Kupát kisebb sérülés miatt kihagyó Antóni Csanád is játékra jelentkezett a héten.

- Csütörtökön már együtt edzettem a csapattal, így a Paks ellen reményeim szerint ismét pályán lehetek –  mondta el Antóni. - Az azonban egészen biztos, hogy a bajnoki rajtra 100 százalékos állapotban leszek.

Játékosunk arról is beszélt, hogyan áll most a csapat, közeledve a tétmeccsekhez.

- Szerintem jól állunk – jelentette ki. - Már a felkészülés korai szakaszában beemeltük a kosárlabda elemeket az edzésekbe, így az adott időhöz képest felkészültnek érzem magunkat. Kisebb pontosításokra azért persze még szükség van. Az nagyon nagy előny, még ha esetleg közhelyesen is hangzik, hogy elég mély a keretünk. Emiatt nagyon sok lehetőség rejlik a csapatunkban, többféle szerkezetben is pályára tudunk lépni. Támadásban néhány pici finomításra van még szükség, de védekezésben azért pár variációt még gyakorolnunk kell feltétlenül.

Erre „élesben” most szombaton, a Paks ellen lesz lehetőség utoljára, utána már a Szeged elleni bajnoki összecsapás lesz a következő „bevetés”. Jó lenne győzelemmel hangolni a bajnokságra, már csak azért is, mert épp a Paks az egyetlen csapat, amely a felkészülés alatt le tudott minket győzni. Itt a revans lehetősége!

Program:

2019.09.21. 18:00 | Pécsi VSK-VEOLIA - Atomerőmű SE
Férfi kosárlabda, felkészülési mérkőzés. Bonyhád, Városi Sportcsarnok

---
Képek: Az Orosz László Emléktornán már találkozott a két csapat, akkor 91-87-re az ASE nyert.