Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Most mi voltunk jobbak

Az idei bajnokság negyedik fordulójában a Villányt fogadtuk, és egy rendkívül küzdelmes, sok sárga lappal tarkított, néha a durvaság határát súroló belemenésektől sem mentes meccsen vágtunk vissza a Magyar Kupában elszenvedett vereségért.

Labdarúgó mérkőzés: Pécsi VSK – Villány TC 1-0 (0-0)
Férfi Labdarúgás, Megyei bajnoki mérkőzés, 4. forduló: PEAC labdarúgó pálya: 150 néző
Játékvezetők: Georgiou Nikosz (Varga, Schuller)

Pécsi VSK: Bárány Barót – Kiss, Sztanics, Vida, Domonkos, – Sziládi (Rácz), Ndjodo, Várda (Kaufmann), Lehota – Pókos, Lőrincz (Csőke) Vezetőedző: Kósa Sándor

Góllövőnk: Kiss Dominik (harmadik képünkön)

1. félidő:

Azt tudtuk, hogy nagyon nehéz meccs lesz, de hiába birtokoltuk a meccs nagy részében a labdát, a kimaradt gólhelyzetek miatt az utolsó percig kellett izgulnunk.
Minden úgy kezdődött, ahogy szerettük volna. támadólag léptünk fel, és az első negyed órában tetszetős támadásokat vezettünk. Azt lehetett látni, hogy a PVSK játssza, a kombinatívabb focit

Ennek ellenére a 11. percben majdnem gólt kaptunk. Egy villányi szöglet után az egyik vendégjátékos 4 m-ről fejelt nagy erővel fölé. De hogy került az ötösön belülre?

Néhány lövési kísérlet után jött a 27. perc, és ismét meghűlt ereinkben a vér! Egy lecsorgó labdát 50! m-ről ráívelt a villányi játékos kapunkra. A labda csak szállt-szállt, közben többen infarktust kaptunk. Végül a kapujából kint álló Bárány Barót kapusunk feje felett is átszállt, majd a bal kapufa tövéről kiperdült az alapvonalon túlra.
A 39. percben: Kiss közeli lövését lábbal védte a vendégek hálóőre.
A 40. percben Várda ügyes cselek utáni lövését védte bravúrosan a villányi kapus.
Érdekes első félidő volt. Mi irányítottuk a játékot, de igazi nagy helyzete a Villánynak volt!
II. félidő:
A második félidő, elsősorban a hazaiak jóvoltából, lendületesen indult. Több veszélyes akciót vezettünk és jött az 54. perc: Kiss Dominik (harmadik képünk)jobbról, mintegy 35 m-ről szabadrúgást rúghatott. A magasan felívelt játékszer, amelybe kellő erő is volt, behullott a kapu jobb oldalába, 1-0!

Ezután kissé eldurvult a mérkőzés. Sok tisztátalan belemenés utáni sárga lapok, valamint néhány sérülés is tarkította meccset. Több 100 %-os helyzetet is kihagytunk, de a 92. percben a Villánynak is volt esélye az egyenlítésre. A PVSK megérdemelten nyert, legközelebb jövő szombaton, 16 00 órakor Komlón lép pályára.

Kósa Sándor vezetőedző, Pécsi VSK Egy küzdelmes meccset nyertünk meg, egy szervezett ellenfél ellen. Bár több gólt nem tudtunk szerezni, mégis úgy gondolom, hogy a mérkőzés összképe alapján megérdemelten nyertünk. A csapat küzdőszellemét jelzi, hogy ilyen kiélezett meccseken szerzett egy gólt meg tudtuk őrizni.

Nyilas László