Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Pazar harmadik negyeddel nyertünk

Egy sokáig kiegyenlített meccsen, a harmadik  tíz percben lehengerlően játszva vertük meg a Jászberényt a MATRO-PVSK Centenáriumi Kupa első napjàn.

Pécsi VSK-VEOLIA - Jászberényi KSE 93-80 (16-21, 17-17, 34-16, 26-26)
MATRO-PVSK Férfi Kosárlabda Kupa - 2. mérkőzés. Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, 1000 néző

PVSK-Veolia: Pongó 9/3, Smith 21/9, Diggs 17/6, Budimir 6/6, Horti 8. Csere: Aiken 15/3, Ruják 4, Csirics 7/3, Bíró L. 3, Dragasevics 3/3. Vezetőedző: Csirke Ferenc. Jászberényi KSE: Reed 22/12, Mészáros, Nemanja 2, Marquez 25, Pantelics 5/3. Csere: Brbaklics 9/3, Ricmond 17/15, Lajsz. Vezetőedző: Nikola Lazics.

Az előző szezonban már szinte meg is untuk egymást a Jászberénnyel, olyan sokszor fújt minket a szél egymás útjába, azonban Centenáriumi Kupánkon már egy szinte teljesen kicserélt Berény várt ránk az első napon. És egy nagyon jó Berény! Az első negyed alapján legalábbis ezt tudtuk leszűrni, hiszen az ellenfél nyerte a játékrészt. Az öt pontos előnyét pedig meg is tartotta a félidőig. A védekezésünk az első húsz percben igazából rendben volt, de támadásban néha kicsit akadozott a gépezet.

A nagyszünetben azonban valószínűleg sikerült minden alkatrészt beolajozni, ugyanis a harmadik negyedben szabályosan átrohantunk ellenfelünkön. Smith, Diggs és Aiken is nagyon ponterősen játszott, de igazából mindenki hozzátette a magáét a tíz perc alatt berámolt 36 pontba. A lehengerlő periódus pedig meg is roppantotta annyira a Jászberényt, hogy már nem tudott visszakapaszkodni ránk. Bár ellenfelünk kintről nagyon jól dobott, szerencsére mi sem fukarkodtunk a triplákkal, így végül simán, 13 ponttal nyerni tudtunk. Készülhetünk is a Szegedet legyőző Oroszlány elleni holnapi fináléra.

Csirke Ferenc:  - Sikerült a félidőben felébrednünk. A harmadik negyedben játszott úgy a csapat, ahogy kellene játszanunk az egész szezonban. Lehet, hogy egy kicsit fásultabbak voltak a játékosok az elmúlt napok edzéseitől, de én úgy érzem, az első félidőben fejben sem voltunk a pályán. Holnap kemény meccs vár ránk megint. Várjuk a nézőket a MATRO-PVSK Kupa döntőjére!

---
SZTE-Szedeák - OSE Lions 65-81
Pécsi VSK-VEOLIA -Jászberényi KSE 93-80

---
MATRO-PVSK Centenáriumi Kupa - szep. 12. csütörtök
Férfi Kosárlabda Felkészülési Torna. Pécs. Lauber Dezső Sportcsarnok

16:30 | 3. helyért: SZTE-Szedeák - Jászberényi KSE
18:30 | Döntő: Pécsi VSK-VEOLIA - OSE Lions