Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Sportágbemutató a centenárium jegyében

Újra sportágbemutató lesz a PVSK-nál, segítve a gyermekek sportág-választását. Pénteken és szombaton egész nap várjuk a családokat és az iskolai osztályokat a Verseny utcai sporttelepen.

16 sportággal ismerkedhetnek meg a pécsi gyerekek szeptember második hétvégéjén a Decathlon-PVSK-PSN Sportágbemutatón, amit a Pécsi Vasutas Sportkör centenáriumi rendezvényeinek keretében, az idén százéves egyesület jubileumának jegyében szerveznek meg a PVSK Verseny utcai Sporttelepén.

A PSN Zrt. Sportiskola különféle szakosztályainál a toborzók, mondhatjuk, a mindennapok szerves részei. A PVSK-val közös mostani sportágbemutatók különlegességét egyrészt az adja, hogy ezúttal sok szakosztályunk együtt, egyszerre lép színre, azaz még a sportkörön belül is amolyan – természetesen jó értelemben vett – konkurenciaharcot kell vívniuk egymással. Még érdekesebb viszont, hogy a város két legjelentősebb és legeredményesebb sportklubja, azaz a centenáriumát ünneplő, patinás PVSK, és a hozzá képest ifjú, ám annál dinamikusabban fejlődő PSN Zrt. Sportiskola nem vetélytársként, hanem az egységben rejlő erőre építve közös programmal várja a fiatalokat. Mindketten saját sportágaink legjavát vonultatjuk föl ezalatt a két nap alatt, edzőink, sportolóink közreműködésével egyaránt igyekszünk a bemutatók mellett hasznos információkkal, tanácsokkal is szolgálni az érdeklődőknek. A szülők pedig biztosak lehetnek benne, hogy bármely sportág tetszik is meg gyermeküknek, mind a két sportszervezetnél jó helyen, biztonságban, értő kezek felügyelete és szakmai irányítása alatt tudhatják majd őket, és mindkét helyen egy igazi nagy sportcsalád új tagjaként ismerkedhetnek, majd később mélyedhetnek el kedvenc sportáguk rejtelmeiben – foglalta össze a péntek-szombati sportos napok PSN Zrt. számára legfontosabb ismérveit Vári Attila, a társaság kétszeres vízilabdázó olimpiai bajnok vezérigazgatója.

- Legutóbb hét évvel ezelőtt rendeztünk hasonló sportágbemutatót, amelyre két nap alatt csaknem négyezren jöttek el, bízunk abban, hogy idén is hasonlóan népszerű lesz a rendezvényünk. Célunk, hogy minél több pécsi és baranyai kisgyermeknek adjunk segítséget abban, hogy családjukkal közösen ki tudják választani, melyik sportágat szeretnék űzni a jövőben. Örülök annak, hogy a PSN Zrt-vel közösen rendezhetjük meg az idei sportág-bemutatót, hiszen így a vendégeink a városban űzhető sportok még szélesebb választékát vehetik majd szemügyre, és a közös szervezés a pécsi sportegyesületek formálódó együttműködésének is fontos állomása lehet. Külön büszkeség, hogy vendégeinket egy százéves egyesület képviseletében fogadhatjuk, hiszen a Pécsi Vasutas Sportkör idén ünnepli megalapításának százéves jubileumát, aki tehát eljön a hétvégi rendezvényre, az egy tradicionális, mégis határozott jövőképpel rendelkező sportegyesületet ismerhet meg a vendégünkként – mondta el Czerpán István, a PVSK elnöke.

A sportok helyi seregszemléjén 2019. szeptember 13-án és 14-én, azaz pénteken és szombaton is 9 és 18 óra között lesz lehetőség megismerkedni az egyes sportágakkal. Lesz labdarúgás, kosárlabda, atlétika, judo, ökölvívás, vízilabda, petanque, kézilabda, triatlon, sportlövészet, úszás, szinkronúszás, jégkorong, aerobik és torna, a látogatók ki is próbálhatják majd az egyes sportágakat. A PVSK ráadásul játékot is hirdet az érdeklődőknek, azoknak ugyanis, akik a bejáratnál kapott tájékoztató hátoldalára legalább 10 sportág pecsétjét összegyűjtik, a kiválasztott sportág első havi tagdíját elengedi az egyesület.

A Decathlon-PVSK-PSN Sportágbemutató mindkét napján várjuk szeretettel a családokat, és az iskolai csoportokat is. Helyszín a PVSK Sporttelepe (Pécs, Verseny u. 11.).

Fontos tudni, hogy a programot a szabadtéri pályáinkon rendezzük meg, így ha 2019. szeptember 13-án esős időjárásban lesz részünk, akkor a rendezvényt két héttel később, 2019. szeptember 27-28-án tartjuk meg.

A részletes program és a rendezvénytérkép az alábbi linkre kattintva letölthető.