Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Ha szeptember, akkor Centenáriumi Misina Judo Kupa

Minden év szeptemberében a Pécsi Vasutas Sportkör Judo szakosztálya regionális versenyre várja a régió klubjainak versenyzőit. Az idei rendezvény különleges lesz, mivel ebben az évben a PVSK 100 éves születésnapját ünnepli.

Ezzel kapcsolatban azt is megkérdeztem Kersics Antaltól (második képünk), a PVSK Judo Szakosztályának irányítójától, hogy a jubileum alkalmából milyen változások lesznek az idei Misina Kupán:

Idén, szeptember 14-én, a Gandhi Gimnázium Sportcsarnoka lesz a helyszíne a Centenáriumi Vasutas Misina Kupának. a régiónkon belüli, a régión kívüli, valamint horvát, szerb sportolók is nagy létszámmal képviseltetik magukat.

Mivel a PVSK idén ünnepli fennállásának 100. évfordulóját, a tavalyi létszámnál csaknem kétszer annyian, több mint húsz klub versenyzői, mintegy 250 fő, lépnek tatamira szombaton.

Két részre bontottuk a rendezvényt, lesz egy Centenáriumi Vasutas Kupa, ahol külön díjazzuk a résztvevőket, három kategóriában, és maga a Misina Kupa. Hagyományosan ekkor mérkőzik meg egymással a két vasutas csapat is, a PVSK és a Nagykanizsa. Tíz órakor bemutatókkal kezdünk, majd tizenegykor indul a verseny.

Már hagyománya van annak, hogy az esélyegyenlőség jegyében, Szakács László fogyatékkal élő tanítványai is megmutathatják tudásukat. Ők földharci gyakorlatokat végeznek. Minden tiszteletünk annak a munkának, amit László végez tanítványaival. Idén Kaposvárról is várunk vendégeket erre a bemutatóra.

Illusztris vendégeink is lesznek, Vészi Klára volt versenyzőnk, és Nagy András a Judo Szövetség Sportigazgatója jelezték részvételüket. Az ünnepre való tekintettel különleges ajándékaink, díjaink is lesznek.

A rendezvény szándékaink szerint 15 00 óráig tart, mindenkit szeretettel várunk - fejezte be ismertetőjét Kersics Antal.

Nyilas László