Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Horti világsztárok ellen próbálhatta ki magát

A PVSK-Veolia játékosa Horti Bálint a nemzeti csapattal készült a közelmúltban, és először válogatott pályafutása során a kezdőcsapatban is helyet kapott az Irán elleni meccsen.

Centerünk, Horti Bálint stabil tagja Sztojan Ivkovics válogatott keretének, így nem volt meglepő, hogy augusztusban is ott volt a nemzeti csapat edzőtáborában. A magyar együttessel több felkészülési meccset is játszottak, többek között Németország és Görögország legjobbjai ellen.

- Nagyon hasznos volt ez a válogatott program, hiszen igazi világsztárok, Euroligás játékosok ellen mérhettük fel, hol tartunk – árulta el tapasztalatait Horti. - Mondanom sem kell, amikor a pályán először találtam szembe magamat egy-egy klasszis centerrel, egy pillanatra azért elgondolkoztam, hogy akkor most mit is kellene csinálni, de azt hiszem akárcsak a társaim, én is felvettem a ritmust. Nagyon nagy élmény volt ilyen ellenfelekkel játszani.

Bálint ráadásul az Irán elleni meccsen a kezdő ötösben kapott helyet, először pályafutása alatt.

- Az ellenfélnél volt egy 210-es center, úgyhogy Sztojan úgy gondolta, próbáljuk ki így, hogy az elején keményebben megfogom. Mondjuk nem volt könnyű dolgom vele, az biztos – mondta nevetve centerünk, aki múlt hét óta már csapatunkkal készül a bajnoki, és Európa Kupa rajtra. - Jó a hangulat, bár most még a kemény fizikai meló megy az edzéseken. Viszont 30 évesen a legjobb korban vagyok, mikor bírjam, ha nem most?