Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Válogatón jártak ifjú kosarasaink

A PVSK kosárlabdázói ott voltak a szezon első válogatott összetartásán: a 2005-ös születésűeknél Palásti Julianna és Hőgye Patrik, a 2004-eseknél Temes Boróka képviselte egyesületünket.

A lányoknál mindkét korosztályban Pécsett volt a válogatottak összetartása, így nem kellett messzire utazni a PVSK Nemzeti Kosárlabda Akadémia játékosainak. A 2005-ös születésűeknél Palásti Julianna, a 2004-eseknél pedig Temes Boróka vett részt a bővebb keret összetartásán augusztus első felében.

- Mindkét lányról pozitív visszajelzést kaptunk a válogatottak edzőitől: mind a ketten nagyon komolyan vették a munkát az összetartáson, az edzésmunkájukkal, hozzáállásukkal elégedettek voltak a kollégák. A 2005-ösöknél Szkladán Zsuzsanna is kapott meghívót a bő keretbe, de ő családi elfoglaltság miatt ezúttal nem tudott a csapattal tartani. A válogatottaknak ebben a korosztályban még nem indítanak világversenyt, de a nemzeti csapat 16-18 fős bő kerettel rendszeresen tart összetartásokat, és kisebb nemzetközi tornákon vesz részt, ahol össze tud szokni a csapat. Örülünk annak, hogy a PVSK játékosaira is számítanak a válogatottaknál, mert így arról is visszajelzést kapunk, hogy kinek miben kell még fejlődnie. Bízom abban, hogy a lányok csapatukkal bejutnak a kiemelt bajnokságba, ahol hétről hétre nehéz ellenfelekkel szemben tudnak fejlődni, és folyamatosan szem előtt maradnak a nemzeti csapat szempontjából is – foglalta össze Debreceni Eszter, a PVSK Nemzeti Kosárlabda Akadémia női szakágvezetője.

A fiúknál a 2005-ös korosztályban a regionális válogatóra három játékos, Harka Szabolcs, Rozmer Bálint és Hőgye Patrik kapott meghívást, közülük a nemzeti csapat 18 fős bő keretébe utóbbi kapott meghívást.

Első képünkön a 2004-es, második képünkön a 2005-ös leány csapat, harmadik képünkön a 2005-ös fiúcsapat.

M.F.