Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Kupán vágott minket a Villány

A lovászhetényi továbbjutás után, a Villány elleni mérkőzésen, hazai pályán kapott ki a PVSK egy utolsó perces vendéggóllal, és ezzel kiesett a Magyar Kupából. 

Labdarúgó mérkőzés: Pécsi VSK – Villány TC 2-3 (0-2)
Férfi Labdarúgás, Magyar Kupa negyeddöntő: Helyszín: Pécs, PEAC pálya: 150 néző
Játékvezetők: Ádám (Székely, Güldner)
Pécsi VSK: Győri – Kiss, Vida, Domonkos (Lőrincz), Sziládi – Tiffán, Rácz, Csőke, Kovácsfi (Várda) – Lehota, Ndjodo (Kaufmann) Vezetőedző: Kósa Sándor
Góllövő: Kiss, Rácz illetve Alabert (2), Czibere

1.félidő:

Az első percben egy Sziládi lövés, majd sokáig semmi. Az első félidő 47. percéből 40-et labdát birtokló PVSK két ellentámadás után két gólt kapott. Kiss nagy bedobásai nem okoztak zavart, mert senki nem mozdult labda felé. Ndjodo szabadrúgásai rendre célt tévesztettek, gyakorlatilag egyetlen veszélyes hazai lövés sem volt ebben a játékrészben.
A 22. és a 40. percben Alabert a vendégek játékosa kétszer is jó helyen volt, és kétszer be is talált a PVSK kapujába. A másodiknál egy formás támadás és vendég szabadrúgás után lecsorgó labdát helyezett a hazai kapuba.

II. félidő:

Sötétedni kezdett az ég, és nemcsak a valóságban, de a PVSK csapata felett is. A hazai együttesen látszott az elszántság, és az, hogy mindent meg fognak tenni az egyenlítésért. Az első hazai gól, már a 47. percben a vendégek hálójában táncolt. Tiffán beadását Ndjodo fejelte kapura, a kapus által kiütött labdát Rácz fejelte a hálóba 1-2!
Az 55. percben Sziládit buktatták a villányi védők a 16-oson belül. A megítélt büntetőt Rácz lőtte be, 2-2! Ezután mindkét oldal meccslabdát hibázott, a Villány kettőt is. Szabadrúgás utáni fejesekben benne volt legalább egy vendéggól. A 88. percben Rácz egyedül tört kapura, de a kifutó kapus lábbal mentett.
Aztán jött a kegyelemdöfés. Egy PVSK kapu előtti kavarodás után, Czibere elé került a labda. Ő várt egy ütemet, és a 91. percben továbblőtte csapatát a legjobb négy közé a Kupában. A labda a kapufáról pattant a kapunkba. 2-3!

Nagy csalódás a kiesés, a 100. évforduló nem várt negatív szenzációja. Ráadásul a 88. percben a villányi Bruni Józsefet második sárgával kiállította a játékvezető. Szombaton, Sellyén sem lesz könnyebb….

Kósa Sándor vezetőedző, Pécsi VSK - Nehéz bármit is mondani ez után a vereség után! Talán jókor jött ez a pofon a bajnoki rajt előtt! Egy biztos, néhány dolgot helyre kell tenni a fejekben, és néhány játékosnak mélyen magába kell szállnia, és elgondolkodni a jövőről.

Nyilas László