Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

NB I. B: Itt az esély a fiatalok előtt

A PVSK-Kronosz Kiadó alaposan átalakul az előző szezonhoz képest. Sok meghatározó játékosunk távozott, így Juhász Olivér vezetésével az ősszel startoló szezonban a bentmaradás lesz a cél.

Olasz Ádám, Berkics Bence, Popgyákunik Balázs, Demeter Attila. Nem néz ki rosszul ez a négyes, pláne, ha az NB I. B Piros csoportjáról beszélünk. Az előző szezonban rendre szurkolhattunk is nekik, nyáron azonban sokminden változott a második vonal erősebbik csoportjában szereplő gárdánk háza táján. A fenti négy játékos például távozott csapatunktól. Hozzájuk hasonlóan szintén eligazolt tőlünk Uros Rosic és Fülöp Zsombor is, azaz túlzás nélkül mondhatjuk, hogy egy fél csapatnyi távozó pótlásának kellett nekilátnunk.

A helyett azonban, hogy új igazolásokkal erősítenénk, inkább egy másik utat választottunk: saját utánpótlásunkból töltöttük fel a keretet, így a továbbra is Juhász Olivér vezette csapatunkban az előttünk álló szezonban többen is megdolgozhatnak azért, hogy igazolják tehetségüket, rátermettségüket. A felkészülést a héten mindenesetre megkezdte együttesünk, hiszen van munka bőven a bajnoki rajt előtt.

- A tavalyi csapatból Bíró Levente, Dragasevics Veljko és Riskó Dávid képviseli az állandóságot, illetve az NB I-es gárdánk által igazolt Kocsis Zalán is sokat fog játszani a Piros csoportban – árulta el a PVSK-Kronosz Kiadó vezetőedzője, Juhász Olivér. - Rajtuk kívül sok olyan fiatalunk van, akik már kaptak lehetőséget az NB I. B-ben, viszont eddig csak inkább epizódszerepeket. Mándity, Heimann, Laufer, Popadic, Carev, Futó és Erdei mind-mind nagyon fiatal, és tehetséges kosaras, most pedig mind meg is fogják kapni az esélyt a bizonyításra. Az nyilvánvaló, hogy a távozó játékosokkal nagyon sok pont, VAL és lepattanó is távozott tőlünk, éppen ezért a reális célkitűzés a bentmaradás elérése lehet számunkra. E mellett pedig fontos célja lesz a szezonnak az is, hogy az ifjú játékosaink sok tapasztalattal gazdagodjanak, és egyénileg is fejlődjenek.