Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Ha edzésről van szó Orfűn, a vihar sem akadály

Egy hatalmas éjszakai esőt is átélő PVSK judósai napi két edzés mellett a táborélet szépségeit s felfedezhetik az orfűi sátras edzőtáborban.

A táborral kapcsolatban az első és legfontosabb kérdés mindig az időjárással kapcsolatos. A program ismertetése mellett, én is az időjárád felöl érdeklődtem Kersics Antalnál, a tábor vezetőjénél:

- Itt két napja hatalmas égi áldás zúdult ránk, beáztak a sátrak, minden csupa víz volt, bokáig jártunk a vízben, és dagasztottuk a sarat kezdi Kersics Antal a tábor vezetője, majd így folytatja - az éjszakai horror után reggelre már kisütött a nap, így abszolút jónak mondható körülmények között tudunk edzeni. Futások és gimnasztika naponta van, de minden, a judóval kapcsolatos mozgáselemet is gyakorolni tudunk. A program úgy épül fel, hogy a nehéz fizikai elemek mellett jusson idő kikapcsolódásra, fürdésre is.
Hétkor van ébresztő, egy kis fizikai átmozgatás következik, gimnasztikával, társhordással. majd reggeli. Délelőtt játékos vetélkedők vannak, petanque, méta, kislabda dobás, sorversenyek, távolugrás stb.   Ezután kezdődik a délelőtti judo edzés, ahol a szakma különböző alkotóelemeit gyakoroljuk. Délben ebéd, majd csendes pihenő, edzés, és természetesen fürdés az orfűi strandon. Vannak tábori bajnokságok, és uzsonnát is kapnak a gyerekek
Két turnus van, mindkét csoport egy hetet tölt itt, majd hét végén csere van. Jelenleg 25 gyerek van a táborban. Sok vendéget fogadunk, és mindenkit szeretettel várunk. Nagyon jól terhelhető, a dobásfelvételeket és a judo alapfogásokat pontosan elsajátító, fiatal, feltörekvő korosztállyal dolgozhatunk, akik között sok a fiatal tehetség, ők a jövőt jelentik a PVSK judo sportjában.
Az idén jubileumi a Misina Kupát rendezzünk, szeptember 14-én, a Gandhi Gimnázium csarnokában, majd késő ősszel jönnek a Diákolimpiák, és a különböző versenyeink. Ezekre is készülünk, no meg a gyerekkel szeretnénk a ma már egyre kihalóban levő táborozás romantikáját is megismertetni – fejezte be Kersics Antal.

Nyilas László