Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Régi ismerőssel lett teljes a keretünk

A 2016/17-es szezon után visszatér a PVSK-Veolia csapatához az amerikai Chris Smith. Régi-új játékosunk szerződtetésével teljessé vált keretünk.

A hét elején, amikor csapatunk szerződtette C. J. Aikent már tudtuk, hogy csupán egyetlen játékos hiányzik még, és teljessé válik felnőtt csapatunk kerete a 2019/20-as szezonra. Nem kellett sokat várni a „lyuk” befoltozására, ugyanis a mai napon megállapodtunk a korábban együttesünket már erősítő amerikai játékossal, így biztossá vált, hogy a 2016/17-es szezonban nálunk pattogtató Chris Smith visszatér hozzánk!

Az elsős sorban 2-3-as poszton számításba vehető, 193 centi magas Smith az előző idényben a belga élvonalban szereplő Basic-Fit Brussels együttesét erősítette, a bajnokságban 10,7 pontot, 1,4 gólpasszt és 2,9 lepattanót átlagolt. Abban pedig biztosak vagyunk, ha hasonló teljesítménnyel rukkol majd elő az előttünk álló szezonban, mint legutóbbi pécsi évében (14,4 pont, 4,6 lepattanó, 1,3 gólpassz), nagyon nagy hasznára lesz együttesünknek.

- Igazság szerint, ha nincs Justin Alstone sérülése, és emiatt nem kell átalakítanunk a légióskeresés egészét, talán most nem is arról beszélnénk, hogy Chris újra itt játszik – árulta el lapunknak Csirke Ferenc, csapatunk vezetőedzője. - Azonban így alakultak a dolgok, és azt kell mondjam, hogy örülök neki. Smith játékát, személyiségét egyaránt jól ismerjük, vele biztosan nem vettünk zsákbamacskát.

Az is biztos, hogy a még mindig csak 25 éves Smith szép emlékeket őriz városunkról, és a klubunkról. Legalábbis erről árulkodik közösségi oldalán szereplő profilképe, amelyben még mindig a 2016/17-es szezonban viselt PVSK-mezben látható. Mondjuk ez nem is meglepő, hiszen profi pályafutása első klubja volt a PVSK-Veolia.

- Az ő szerződtetésével véglegessé vált keretünk, és azt kell mondjam, hogy a lehetőségeinket figyelembe véve maximálisan elégedett vagyok az igazolásainkkal – árulta el Csirke Ferenc. - Első ránézésre azt ki lehet jelenteni, hogy erősebb kerettel tudunk nekivágni az új bajnokságnak, mint amilyen az előzőben volt, ugyanakkor ez nem jelent sokat addig, amíg nem látjuk pontosan, hogyan fognak kinézni az ellenfelek.

Edzőnk új centerünkről, C. J. Aikenről is mondott pár szót.

- Sokáig az is képben volt, hogy újonc centert hozunk, végül azonban inkább a komoly európai tapasztalat mellett döntöttünk. Mindenképpen mozgékony centert akartunk, aki másmilyen stílust, karaktert képvisel, mint Horti Bálint. Az is szempont volt, hogy olyan légiós centerünk legyen, aki ha úgy alakul, akár Bálinttal együtt is pályán tud lenni. C. J. Aiken mindezen elvárásnak tökéletesen megfelel, és amikor igyekeztünk őt leinformálni, az is kiderült számunkra, hogy emberileg is minden rendben van vele.

A PVSK-Veolia 2019/2020-as kerete: Pongó Máté, Bíró Levente, Ruják András, Antóni Csanád, Dragasevics Veljko, Quincy Diggs, Andrija Csirics, Veljko Budimir, Kocsis Zalán, Horti Bálint, C. J. Aiken, Chris Smith.