Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

A cseh bajnokság legjobb centerét szerződtettük

A PVSK-Veolia megállapodott új légiós centerével, így biztossá vált, hogy a következő szezont nálunk tölti az amerikai C. J. Aiken.

Az utóbbi időben megtapasztaltuk már, hogy igazán jó centert találni nem egyszerű. Nekünk azonban úgy fest, most sikerült! Együttesünkhöz igazolt ugyanis az amerikai C. J. Aiken. A 206 centi magas, 29 éves kosaras klasszikus center, az előző szezont pedig a cseh élvonalban szereplő, ott elődöntőig jutó Svitary csapatban töltötte. Méghozzá nem is akárhogy! Aiken a bajnokságban 13,2 pontot, 6,9 lepattanót és 0,9 gólpasszt átlagolt meccsenként, mindezt kicsit több, mint 23 percnyi játékidő alatt egy-egy bajnokin. E mellett minden találkozón megvolt átlagban egy blokk is. Ezzel Aiken nem csak csapat legjobbja lett a statisztikai mutatók alapján, de őt választották a liga legjobb centerének is, bekerült a cseh bajnokság álomcsapatába.

Vele tehát megvan csapatunk negyedik légiósa is (Csirics, Budimir és Diggs után), így már nagyon közel vagyunk ahhoz, hogy teljessé váljon keretünk az előttük álló szezonra.

Keretünk jelenleg így néz ki: Pongó Máté, Bíró Levente, Ruják András, Antóni Csanád, Dragasevics Veljko, Quincy Diggs, Andrija Csirics, Veljko Budimir, Kocsis Zalán, Horti Bálint, C. J. Aiken.