Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Amerikai hátvédet igazoltunk

A 29 éves Quincy Diggs a következő szezonban a PVSK-Veolia csapatát erősíti majd, az 1-2-3-as poszton bevethető amerikai játékos számára nem ismeretlen az európai kosárlabda.

Miután Veljko Budimir a közelmúltban meghosszabbította az eredetileg nyáron lejáró szerződését, Andrija Csirics pedig eleve a következő bajnoki szezonra is érvényes kontraktussal rendelkezik, örömmel jelenthetjük be, hogy megvan a 2019/2020-as évadunk csapatának harmadik légiósa is. A mai napon aláírt ugyanis hozzánk az amerikai Quincy Diggs! 

A 29 éves, 198 centi magas, 1-2-3-as posztokon – tehát irányítóként is – bevethető játékosnak biztosan nem kell majd ismerkednie az európai kosárlabdával, ugyanis 2015 óta már a kontinensen játszik. Első európai szezonját az osztrák Oberwartnál töltötte, ahol nem elég, hogy bajnok lett, de 20 pontos, 7,3 lepattanós és 3,2 gólpasszos átlagával a liga legértékesebb játékosa is lett. Ezt követően magára húzta a német Bremerhaven, a cseh Nymburk, a francia Dordogne, a görög Kolossos Rudou és legutóbb a belga Okapi Aalstar mezét is. Bőven van tehát tapasztalata Diggsnek, amelyet a következő szezonban a magyar bajnokságban, és a nemzetközi porondon is már nálunk fog kamatoztatni.

Jelenleg szerződéssel rendelkező játékosaink: Pongó Máté, Bíró Levente, Ruják András, Antóni Csanád, Dragasevics Veljko, Andrija Csirics, Kocsis Zalán, Veljko Budimir, Horti Bálint, Quincy Diggs.