Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Megkezdte felkészülését a labdarúgó csapat

Sok játékos jelent meg július 17-én, szerdán, a PVSK felnőtt labdarúgóinak évadnyitó első edzésén. A megjelentek között még leigazolásra váró próbajátékosok, és már szerződésüket aláírók is voltak.

Az előző gárdából mindösszesen négyen maradtak, természetesen mások is jönnek még. Aki kicsit korábban érkezett a PVSK pályára, a szinte teljesen kész, igazán impozáns látványt nyújtó Multifunkcionális csarnokot is megcsodálhatta. Voltak néhányan, akik már ismerték egymást régebbről, de akadtak, akik próbajátékra jöttek.
Az öltözőben rövid eligazítás, majd a bemutatás és üdvözlések után a pályára vonultak a játékosok, ahol némi erőnléti gimnasztikai mozgásanyaggal indult, majd egy kis játékkal fejeződött be az estébe nyúló tréning.

Az első benyomásairól Kósa Sándort, a PVSK vezetőedzőjét kérdeztem:

Olyan sokan voltak az első edzésen, hogy én is meglepődtem, amikor beléptem az öltözőbe, húsz játékos, köztük öt ifista, plusz négy kapus várt rám. Az előző szezonbeli csapatból csak Vida, Ndjodo, Domonkos és Sziládi maradt. Az első edzés célja elsősorban az volt, hogy megismerjük egymást, és az, hogy tájékozódjam, ki milyen állapotban van a nyári szünet után.
Az mindenesetre jó jel, hogy, ilyen sokan voltunk, és az is, hogy öten már aláírtak, és biztosan nálunk folytatják. Rácz Ervin Nagyatádról, Lehota Bálint Lovászhetényből, Csőke Patrik Bólyból, Sztanics Márió Bodáról és Kiss Dominik Komlóról érkezett. Őket régóta ismerem, tudom, mire képesek. Távozott Zámbó József, és a kapus Mocsári Bence, valamint József, Németh és Varga is, ők máshol folytatják. Itt vannak azok is, akik próbajátékon vesznek részt, hogy közülük kik maradnak, sok mindentől függ.
Lesznek kemény edzőmeccsek is, az első július 27-én, szombaton Véménden. Úgy gondolom, a tavalyinál jobb eredmény elérésére képes csapatunk lesz majd ebben a szezonban.

Arra a kérdésre, hogy a szakmai stábban lesz-e változás a vezetőedző a következőket mondta:

- Molnár Patrik helyett Gál Viktor lett a technikai vezető (a beszámoló végén látható fotókat ő készítette: a szerk. Ny.L.), segítőm továbbra is Schneider Gábor lesz, a kapusedző pedig Kovacsevics Árpád. A gyúró marad Bojás Lajos  – fejezte be Kósa Sándor.
Mi, akik minden évben a jobb szereplésért szurkolunk, azt reméljük, végre sikerül azt a filozófiai tételt a gyakorlatba is átültetni a bajnokságban, miszerint a mennyiség előbb vagy utóbb minőségbe csap majd át!

Nyilas László