Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Jövőre talán én is lefutom a távot ...

Bár a távot nem futotta le, (ígéret van arra, hogy a közeljövőben ezt is megteszi) mégis tevékenyen részt vett a PVSK által rendezett 31. Pécs-Harkány futóversenyen Őri László, Pécs város alpolgármestere.

Ő indította el a mezőnyt, majd Harkányba leérve, díjátadóként is jelen volt.

Hogy tetszett a verseny?

Én azt gondolom, hogy egy különösen jó rendezvényt láttunk, amelyet szerencsére az időjárás is kegyeibe fogadott. Fontos, hogy egy nagy hagyományokkal rendelkező futóversenyről van szó, amelyen nemcsak pécsiek, de más megyéből, és a környező településekről, valamint a fővárosból is sokan indulnak.

Mi a véleménye a rendezésről?

Harmincegy alkalom hosszú idő, és a mostani, több mint ezer résztvevő, önmagáért beszél. Nagyon remélem, hogy, több évtizedig lesz még ez a verseny. Itt szeretném megjegyezni, hogy ez az esemény jó példája annak, hogy a különböző szervezetek összefogásával eredményesen lehet egy sporteseményt lebonyolítani. Ez most a pécsi és a harkányi önkormányzatok, valamint a PVSK jó együttműködése nyomán született meg.

Jövőre számíthatunk-e arra, hogy, akár egy váltó tagjaként részt vesz a versenyen?

Ma a rajtnál és a célba érésnél vállaltam feladatot, míg Oszoli Dénes képviselőtársam szép időeredménnyel végigfutotta a távot. Elképzelhető, hogy a közeljövőben, akár valamely váltó tagjaként, kollegáimmal együtt, én is részt veszek egy Pécs-Harkány futóversenyen.

Nyilas László