Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Kosártábor a Balaton partján

Ideális körülmények, kiváló időjárás és fergeteges programok – ezek jellemezték a PVSK Nemzeti Kosárlabda Akadémia nyári edzőtáborát, amit június végén Balatonbogláron tartottak.

Az egyesület egyhetes nyári edzőtábora már hagyomány, a helyszín azonban idén változott: Orfű helyett ezúttal Balatonboglárra települt ki az akadémia apraja-nagyja. A 2006-2007-2008-2009-es születésű játékosokból verbuválódott csapat ezúttal 75 gyerekből állt, őket 8 edző kísérte, így népes delegációt alkotott a PVSK-s edzőtábor a déli parti városban.

- Ennél ideálisabb körülményeket nehéz lenne találni: hatpalánkos fedett tornaterem, szabadtéri pályák, rekortán pálya a strandon, mindez a Balaton közelében, minden adott volt ahhoz, hogy élményekkel teli edzőtábort szervezzünk a gyerekeknek. Úgy gondolom, Bekk Zsanettel és a többi edzőkollégával közösen sikerült is tartalmas programot összeállítanunk. A hangsúly a kosárlabdán és az élményeken volt: minden nap volt edzés, a sok pályának köszönhetően a különböző csapatok párhuzamosan tudtak edzeni, nem kellett egymásra várnunk. A szakmai program keretében különböző versenyeket hirdettünk, volt egy az egy elleni, három a három elleni és öt az öt elleni versenyünk is, a különböző korosztályokból adódó problémát úgy küszöböltük ki, hogy a fiatalabb játékosok által elért kosarak több pontot értek, így mindenki egyformán fontos volt a csapat számára, és így is viselkedtek az edzők által összeállított csapatok a pályán, mindenkinek döntő szerep jutott. Legalább ilyen fontos volt a szabadidő hasznos eltöltése is, itt is kitettünk magunkért. Az olyan, a Balaton közelségéből fakadó programok, mint a strandolás, vagy a sétahajókázás mellett igyekeztünk további programokat is találni, így voltunk bobozni, kirándulni és még az elméleti tudást mérő vetélkedőt is szerveztünk. Úgy vélem, aki ott volt, nagyon jól érezte magát, én a magam részéről alig várom a jövő évi tábort – mondta el Moosz Milán, táborvezető.

- Jó döntésnek bizonyult új helyszínen megszervezni a nyári edzőtábort, a visszajelzések alapján mindenki élményekkel gazdagodva térhetett haza. Külön öröm, hogy senki sem jött el a táborból üres kézzel: a rengeteg programnak köszönhetően minden táborlakó kapott apró ajándékot, a már megszokott táborpóló mellé. Edzőink kiváló munkát végeztek, egy pillanatra sem hagyták unatkozni a táborozókat, az edzések és sportversenyek mellett szabadidős programokat is szerveztek nekik. Sőt, még a férfi kosárlabda válogatott szövetségi kapitánya is meglátogatta a tábort, feledhetetlen élményt szerezve ezzel a fiatal játékosoknak. Nagyon fontos szerepe volt a tábornak az akadémiai közösség erősítésében: mivel a korosztályok az idényben jobbára csak egymással találkoznak, a korosztályok közötti kapcsolatépítésre nyáron nyílik lehetőség: a visszajelzések alapján ezt a célt is sikerült elérnünk: számos barátság köttetett a különböző korosztályú csapatok tagjai között. Bízom benne, hogy jövőre is hasonló színvonalú tábort tudunk majd szervezni – mondta el Tiszay László, a PVSK Nemzeti Kosárlabda Akadémia igazgatója.

M.F.Kapcsolódó képgaléria