Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Taylor az év játékosa, Csirke a szezon edzője

Az eurobasket.com, a szezon lezárultával elkészítette összeállítását, amelyben a magyar bajnokság legjeit szedte össze. A mezőny legjobb játékosát és edzőjét is a PVSK-Veoliában kell keresni.

Hiába ért véget a szezon már jó két hete, szerencsére jócskán akad rá okunk, hogy újra és újra visszaemlékezhessünk a csodálatos, bajnoki bronzérmet hozó 2018/2019-es bajnoki évadra. Most épp a patinás nemzetközi kosárlabdaportál, az eurobasket.com friss hírét bogarászva dobbanhatott nagyot a szívünk – többször is. Az Eurobasket ugyanis összeállította a maga listáját, amelyben a magyar pontvadászat legjeit nevezte meg. Az „év játékosa” címet, nem is olyan nagy meglepetésre amerikai játékosunk, az egész szezon során pazarul teljesítő Kameron Taylor kapta meg. Egy újabb bizonyíték arra, hogy talán még sosem volt olyan kiváló képességű játékosunk, mint Kameron! Ennek fényében már nem is olyan nagy szó, szinte magától értetődő, hogy a bajnokság legjobb hátvédje, és az egész mezőny legjobb légiósa is Taylor lett.

Az azonban óriási örömmel tölthet el mindannyiunkat, hogy az évek óta nálunk folyó magas szintű szakmai munkát már nemzetközi téren is elismerik. Az eurobasket.com ugyanis az év edzőjeként vezetőedzőnket, Csirke Ferencet nevezte meg!

Szívből gratulálunk mind Taylornak, mind pedig a mesternek! Ilyen híreket olvasva nem is várhatjuk máshogy a következő szezont, mint reményekkel telve.

A bajnokság legjei:

Az év játékosa: Kameron Taylor, PVSK-Veolia
Az év hátvédje: Kameron Taylor, PVSK-Veolia
Az év erőcsatára: Sztrahinja Milosevics, Szolnoki Olaj
Az év centere: Juvonte Reddic, Falco KC
Az év légiósa: Kameron Taylor, PVSK-Veolia
Az év hazai játékosa: Vojvoda Dávid, Szolnoki Olaj
Az év védőjátékosa: Ron Curry, Falco KC
Az év vezetőedzője: Csirke Ferenc, PVSK-Veolia

Álomcsapat: Damier Pitts (Jászberényi KSE) – Vojvoda Dávid (Szolnoki Olaj) – Kameron Taylor (PVSK-Veolia) – Sztrahinja Milosevics (Szolnoki Olaj) – Juvonte Reddic (Falco KC).