Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Alston visszatér, Antónival hosszabbítottunk

A PVSK-Veolia jövő évi keretének kialakítása folytatódik, a mai napon aláírta szerződését Justin Alston. A visszatérő amerikai center mellett Antónia Csanáddal is megegyeztünk.

Bár még szinte halljuk a Szolnok elleni hazai bronzmeccsünk utáni ünneplés moraját, és erőn felül teljesítő csapatunk csak most kezdi meg jól megérdemelt nyári pihenőjét, klubunk vezetői most is azon dolgoznak, hogy minél ütőképesebb keretet alakítsanak ki a következő, számunkra már nemzetközi mérkőzéseket is tartogató szezonra. Ruják András megszerzése után máris megvan az első légiós igazolásunk is. A mai napon egymást tenyerébe csapott Bán Gábor és Justin Alstone, így a következő szezont nálunk kezdi meg az amerikai center. Igaz úgy is mondhatnánk, a következő szezont is. Merthogy a 24 éves, 207 centi magas kosaras egy évvel ezelőtt is nálunk kezdte az évet, akkor azonban egy balul sikerült paksi edzőmeccsen súlyos sérülést szedett össze, így kénytelenek voltunk elbúcsúzni tőle. Most azonban újra itt lesz, és ennek nagyon örül vezetőedzőnk, Csirke Ferenc is. 

- Tavaly nagyon jó benyomást tett ránk Justin, a játékát illetően és emberileg is – árulta el trénerünk. - Úgy gondoltuk, hogy mindenképpen érdemes lenne még egy próbát tenni, és ebben partnerre találtunk benne. Örülök neki, hogy komoly sérülése után tavasszal jól tért vissza, hiszen észt csapatával bronzérmet nyert, és egyénileg is nagyon jó számokat hozott. Az biztos, hogy vele nem vettünk zsákbamacskát.

Alston megszerzése mellett egy másik komoly erősítés is jutott a mai napra, ugyanis az egyeztetések lezárását követően megállapodtunk lejáró szerződésű játékosunkkal, Antóni Csanáddal arról, hogy a következő szezont is a PVSK-ban kezdi meg. Mellette két fiatal tehetségünk, Bíró Levente és Dragasevic Veljko is elkötelezte magát csapatunkhoz a 2019/2020-as szezonra.

A PVSK-Veolia eddig szerződtetett játékosai: Pongó Máté, Horti Bálint, Andrija Ciric, Justin Alston, Ruják András, Antóni Csanád, Bíró Levente, illetve Dragasevic Veljko.