Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Országos Döntőn szerepelt a PVSK Öregfiúk labdarúgó csapata

A 60 év feletti Kispályás labdarúgó bajnokság Országos Döntőjén, amelyet Budapesten rendeztek, a Dél-dunántúli Régióból a PVSK labdarúgó csapata vett részt.

Június 22-én, Budapesten az Angyalföldi Sport Centrumban rendezték a döntőt – kezdi beszámolóját Szárazi Kázmér, a PVSK csapatvezetője.
Készültünk a megmérettetésre, hiszen egy nap több meccset is kellett játszanunk, sajnos egyik legjobb játékosunk, Baumholczer János, aki az elmúlt szezonban az „Év játékosa” volt egészségügyi okokból nem tudott részt venni a döntőn. Vele együtt sok gólunk is hiányzott a mérkőzéseken.
Nagyszerű játéktereken, jól előkészített 4 db pályán játszhattak a csapatok. Köszönet Czerpán Istvánnak a PVSK elnökének, hogy buszt biztosított utazásunkhoz.
A régiós küzdelmekben a csoport élén végeztünk, így vehettünk részt az Ob-én, a PMSC-t és a Szekszárdot előztük meg. Az országból 12 csapat vett részt, hármas csoportok voltak, a csoportelsők kerültek a négybe. A mi meccseinken a következő eredmények születtek:

Az Örkény - Fradi együttesétől, a későbbi bajnoktól, egy elkerülhető góllal 1-0-ra kaptunk ki. A Kecskemét elleni mérkőzésünket is elveszítettük, két góllal, viszont délután a Szegedet 3-0-ra vertük, tavaly veretlenek voltunk, az idén 9. helyen végeztünk.
A torna egyik fő szervezője az MLSZ részéről Őze Tibor volt, vele együtt Csank János edző, volt szövetségi kapitány, valamint Nyilasi Tibor és Fenyvesi Máté az FTC volt kiváló labdarúgói is részt vettek az eseményen, és a díjátadáson is.
Természetesen a torna ősszel folytatódik. Szeretnénk továbbra is öregbíteni a PVSK hírnevét.
Folytatás szeptemberben a „Kakas fesztivál” keretében, Bólyban találkoznak a csapatok. Több meghívást kaptunk az ellenfeleinktől, különböző tornákra, még folynak az egyeztetések, melyiken veszünk részt fejezte be Szárazi Kázmér.

Nyilas László