Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Régi ismerős tér vissza

A Paksról távozó Ruják Andrással két éves szerződést kötött a PVSK-Veolia, így egy válogatott kosarassal erősítettünk a következő szezonra. Demeter Attila Oroszlányba igazolt.

Alighogy véget ért az előző, számunkra csodálatosan záruló, bronzérmet hozó szezon, máris megkezdtük a jövő évi játékos keretünk kialakítását. Ennek első komoly lépése egy válogatott játékos leigazolása. Klubunk megegyezett a Paksról távozó Ruják Andrással, aki két éves szerződést írt alá csapatunkhoz. A 189 centi magas, 1-2-es posztokon bevethető játékos az előző két szezont az Atomerőmű SE együttesében töltötte. A most lezárult bajnokságban meccsenként közel 27 percet töltött a pályán, ez alatt 6,6 pont, 2,1 lepattanó és 2,9 gólpassz került átlagban a neve mellé bajnokinként. Ruják András nem csak azért lehet ismerős szurkolóinknak, mert már jó ideje tagja a magyar válogatottnak, hanem azért is, mert bő tíz évvel ezelőtt már eltöltött egy szezont a PVSK-ban. Persze azóta sok víz folyt már le a Dunán, régi-új játékosunk pedig megfordult a Körmend, a Sopron és az ASE gárdáiban is.

- Örülök, hogy a PVSK-ban folytathatom pályafutásomat – kezdte „köszöntőjét” Ruják. - Igazság szerint Csirke Ferenc már évek óta keres engem, idén azonban már konkrét tárgyalásokig is eljutottunk. A paksi két évemet követően most úgy éreztem, hogy szükségem van egy kis környezetváltozásra, így örömmel töltött el a PVSK érdeklődése. Ferit régóta ismerem már – igaz az edzőm még nem volt –, nagyon várom már a közös munkát. Az, hogy a PVSK-Veolia idén bronzérmes lett, hatalmas eredmény a csapattól, de nem emiatt igazoltam ide. Ha idén mondjuk csak az ötödik helyen zárt volna a csapat, most akkor is itt lennék. Tetszik az, hogy itt Pécsett meglehetős nyugalom jellemzi a csapatot. Összehasonlítva más élvonalbeli együttesekkel, itt nem nagyon szokott folyamatos légiós-cserélgetés lenni év közben, minden adott ahhoz, hogy nyugodtan, csak a játékra összpontosítva készülhessen az ember. Az elmúlt években rám sajnos jellemző volt, hogy hullámzott a teljesítményem. Voltak nagyon jó heteim, aztán nagyon rosszak is. Nyilván nem az a játékos vagyok, aki minden meccsen 25 pontokat hajigál, de a fő célom a következő szezonra, hogy kiegyensúlyozottá tudjam tenni a játékomat.

Vezetőedzőnk, Csirke Ferenc érthetően örült Ruják megszerzésének, és amit ő mondott, nagyon egybevágott új játékosunk gondolataival is.

- Már két évvel ezelőtt is szerettem volna, ha hozzánk igazol András, de akkor még a Paksot választotta – mondta Csirke. - Úgy látszik most jött el az idő. Azt hiszem nem nagyon kell magyarázni, hogy mennyire boldog egy edző, amikor sikerül leigazolnia egy válogatott játékost 1-2-es posztra. Ha még hozzá teszem, hogy van egy válogatott szintű irányítónk Pongó Máté személyében, akkor nagyon elégedett lehetek azzal, hogy így alakulnak a dolgok. Ami Ruják Andrást illeti, valahogy az volt az érzésem vele kapcsolatban az utóbbi években, hogy nem tudta magából kihozni mindazt, ami benne van. Edzőnként nekem ez egy nagyon izgalmas kihívás, szeretném előcsalogatni belőle azt, ami szerintem még ott van!

Az első új igazolásunk mellett megvan az első távozója is keretünknek. A lejáró szerződésű Demeter Attila elfogadta az élvonalbeli újonc Oroszlány ajánlatát, így távozik együttesünktől. Attila eddigi munkáját köszönjük, hálásak vagyunk mindazért, amit az idei szezonban tett, hogy együttesünk tíz év után újra a dobogón állhasson. További pályafutásához sok sikert kívánunk!