Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Nem csak labdával megy a célzás

A hét közepén bronzérmet szerző csapatunk élménylövészetre volt hivatalos a Military- és Kalandparkba, a PVSK-Veolia játékosai nagyon élvezték a nem mindennapi kikapcsolódást.

Az éles lőfegyver bizony nem gyerekjáték. Annak szakszerű használata felelősségteljes felnőtteket kíván – igaz egy élménylövészet során azért belefér az is, hogy az ember kimondottan jól érezze magát. Így volt ezzel NB I-es csapatunk is, amely pénteken a Military- és Kalandpark meghívásának tett eleget. A park vezetői egy részletes tájékoztató után a legkülönbözőbb kézi lőfegyvereket adaték oda játékosainknak, hogy kipróbálhassák azokat. A program kimondottan jól sikerült, igaz úgy hallottuk, hogy azért a labdával jobban tudnak célozni bronzérmes fiaink.

- Ez aljas rágalom! Ki mondta? – kérdezett vissza nevetve centerünk, Horti Bálint, amikor elmondtuk neki „értesülésünket”. - Komolyra fordítva, azért amikor megérkeztünk a kalandparkba, és kis túlzással egyből fegyvert szegeztek nekünk, azért megszeppentünk egy kicsit. Jó, nyilván senki sem fogott ránk pisztolyt, és természetesen ekkor még meg sem voltak töltve, de azért különleges élmény testközelből látni igazi lőfegyvereket.

Bálint azt is elárulta nekünk, hogy ki volt a csapat „élharcosa”, amikor a pufogtatásra került a sor.

- Amikor elmagyaráztak nekünk mindent, és kérdezték, hogy akkor ki lesz az első aki kipróbálja, nem kellett sokat várni – mondta Horti. - Csiró (Andrija Csirics, a szerk.) rögtön kézbe vette a dolgokat. Hiába, a rutint, meg az éveket le sem tudná tagadni. Az elején nyilván kicsit óvatosan használtuk a fegyvereket, de a program végére szerintem egész jól belejött mindenki. Én kimondottan élveztem a dolgot, biztos vagyok benne, hogy máskor is vissza fogok menni.

Írhatnánk, hogy most következik a jól megérdemelt pihenés, így nyugodtan fegyvert foghat ismét Bálint, azonban centerünk elárulta, hogy azért nagyon sok ideje nem lesz nyaralni.

- Jövő hét elején lesz még egy évzáró vacsoránk, aztán következik majd két hét semmittevés. Sokkal több pihenés nem lesz, után már el kell kezdenem dolgozni is. Elvégre az alapozás kezdetén nem szeretném majd, ha azt mondanák, egész nyáron csak lazsáltam, meg jókat ettem – zárta gondolatait széles mosoly kíséretében válogatott játékosunk.

Csapatunk egyébként az élménylövészet után a Tüke Borházban ebédelt meg, így lett teljes a kimondottan sikeres szezon levezetésére szánt csapatépítő nap.