Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Bronzérem a Bornemissza Ökölvívó Emlékversenyen

Egerben minden évben megrendezik a rangos mezőnyt felvonultató nemzetközi ökölvívó versenyt, amelyen az idén is indultak öklözőink.

Huszonkét ország közel 300 versenyzője érkezett a 69. Junior és Ifjúsági Nemzetközi Bornemissza Gergely Ökölvívó Emlékversenyre. Alvics Gyula távollétében Borovics Zoltán edző vezette a PVSK csapatát, amely tagjai kiváló bunyósok ellen, magas színvonalú meccseket játszhattak.

- Három versenyzővel vettünk részt, és rögtön a legnagyobb sikerünkkel kezdeném a beszámolómat- újságolta Borovics Zoltán, amikor felhívtam telefonon - Kapuvári Bálint (ifjúsági 49 kg., első kép.) bronzérmet szerzett, a későbbi kazah győztestől kapott ki. Meg kell jegyeznem, nagyon jó meccs volt, és jobb volt a kazah.
Nemes Laci (69 kg.) egy thaiföldi, Samu Ferenc Péter (junior 60 kg.,második kép) pedig egy amerikai ellenfél ellen szenvedett pontozásos vereséget, mindketten az igen erős mezőnyben az 5. helyen végeztek.
Ferikénél egyöntetű vélemény volt, még a semleges szakemberek is úgy nyilatkoztak, hogy a pontozók elvették tőle a meccset.
A rendezés pörgős és jól szervezett volt, hasonlóan a korábbi évekhez, az egriek megint kitettek magukért.
A mezőnyben pedig nagyon képzett versenyzők voltak, örülünk, hogy részt vehettünk rajta – fejezte be a PVSK edzője.

Nyilas László