Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

A jelen utánpótlásában benne van a jövő

Már két fordulóval a bajnokság befejezése előtt megnyerte az NB III - as bajnokság egyik csoportját a Majoros Iván (1968.12.03.)edző által vezetett U17 – es csapatunk.

Az NB II-be bonyolult selejtezőkön keresztül vezet az út, de az is nagy siker, hogy idáig eljutottunk. Majoros Iván vezetőedzőt, aki kilenc éve dolgozik utánpótlás edzőként a PVSK-ban,egyebek mellett a sikeres szerepés részleteiről, és a további menetrendről is kérdeztem.

Mióta edzed jelenlegi csapatodat?

A szezon elején vettem át a csapatot, akkor kezdtünk együtt dolgozni.

Kitűnően szerepeltetek ebben a bajnoki szezonban. Te milyen szempontok szerint értékelsz? (eredmények, helyezés, egyéni teljesítmény stb.?)

Ezek mind összefüggenek, képzési folyamatban veszünk részt. Ezért az egyéntől kezdve a csapatig mindent figyelünk, elemzünk, értékelünk.

Vannak-e a csapatban olyanok, akik már bemutatkoztak a felnőtteknél, vagy esetleg a közeljövőben bemutatkozhatnak?

A csapat nagy része még U16-os korosztályú, így ők még nem szerepelhetnek a felnőtt bajnokságban. Az a néhány játékos, akik már betöltötték a 16. évüket mind bemutatkoztak a felnőtt csapatban is.

Véleményed szerint, az utánpótlásból kikerülő játékosok rendelkeznek-e azzal a képzettséggel, tudással, hogy azonnal beépíthetőek legyenek a felnőtt együttesbe?

Hosszabb folyamat az ő beépítésük, azért is edzenek a felnőtt kerettel, hogy pár év múlva meghatározó játékossá válhassanak.

Beszéljünk egy kicsit a jövőről. Hogyan zajlanak a selejtezők? És jövőre ez a társaság együtt marad-e, akár úgy is kérdezhetném, hogyan tovább?

Egyenes kieséses rendszerben játszanak a csapatok. Két mérkőzés alapján dől el a továbbjutás sorsa. Ha az első párharcon túljutunk, akkor már a feljutásért játszhatunk.

Mi az, amin esetleg változtatni kell, és mit várhatunk, ha a magasabb osztályba kerülünk, és mit, ha maradunk az NB III - ban?

Ha feljutunk, egy sokkal erősebb bajnokságban veszünk majd részt. De előbb jussunk el odáig. A selejtezők után tervezhetünk majd.

Végezetül soroljuk fel azoknak a neveit, akik az elmúlt szezonban a csapatban szerepeltek!

Király Zsolt, Győri Márk, Wagner Dávid, Mázik Levente, Stefánovics Bálint, Ivaszjuk András, Tornyos Péter, Dotozsmai Huba, Tóth Levente, Mácsodi Ferenc, Nagy Jeromos, Pál Marcell, Eklics Balázs, Orsós Ádám, Székelyhidi Gergő, Kovácsfi Krisztián, Nagy Richard, Archie Howkins, Anton Vencel, Draskóczi Martin, Frölich Csaba, Kása Benedek, Zsifkovics Dejan, Harka Szilárd, Bereczk László, Bali Benjamin, Kaufmann Dominik, Kasza Kornél.

Az U17-es csapatunk jó szereplése kapcsán, az utánpótlás együtteseink idei szerepléséről Rónai Istvánt, a PVSK Utánpótlás Szakmai koordinátorát kérdeztem:

- Azzal kezdeném, hogy az idei szezon az egyik legsikeresebb a PVSK fennállása óta. Több kiváló eredmény is született, de ezen túl sok a tehetséges gyerek, akire építeni lehet akár a jövő felnőtt csapatát is. Az Nb II. Dél-nyugati csoportban az  U14 második, az U15-ösök 4. helyet szerezték meg. Az  Nb III. Dél-nyugati csoportban az U19 negyedik lett. Az Nb I-ben szereplő U12-esek 7, az ugyancsak ebben a bajnokságban szereplő U13-asok a nyolcadik helyen végeztek.
A Megye I-ben szereplő U14-es csapat első helyen végzett.
De említsük meg azt is, hogy az U13 és az U15-ös csapat a Regionális Országos Döntőben a legjobb nyolc közé jutott futsal-ban. Ez is kitűnő eredmény. Ezek a sikerek az edzők kiváló munkáját dicsérik.
Majoros Iván csapata nagyon jó szellemű társaság, akik nem csak részt vesznek az edzéseken, de oda is teszik magukat, lelkesek, és akarnak dolgozni. Bevezettük az egyéni képzést, ami jól szolgálta fejlődésüket. Nagyon szép ez az eredmény, amit elértek, reméljük, jön a folytatás.
A PVSK szempontjából minden siker fontos, különösen most, hogy 100 éves az egyesület, és azt jelzi, hogy jó úton járunk
- fejezte be Rónai István.


Nyilas László