Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Bronzérem a Junior ökölvívó Eb-én

Harmadik helyen végzett Samu Ferenc Péter (60 kg) a PVSK öklözője a romániai Galati-ban rendezett Junior Európa bajnokságon.

Immár nyugodt körülmények között, a PVSK Verseny utcai ökölvívó terem árnyas kertjében beszélgettem, az éjszakai utazástól még kissé megviselt Ferikével.

Nagyon tanulságos volt ez az Eb. 17 órás buszozás után érkeztünk meg a helyszínre. Egy jégcsarnokban rendezték a bajnokságot, ahol még galambok is tanyáztak. Az én súlycsoportomban 21-en indultak színvonalas meccsek voltak. Először egy litván ellen nyertem pontozással. Majd egy moldáv és egy fehérorosz következett, akitől 3-2-re kikaptam. Sokak szerint nyertem ezt a meccset. Bronzmeccsen egy moldáv ellen nyertem, pontozással. A magyar küldöttség férfi versenyzői közül, én lettem egyedül érmes. Két szorítóban zajlottak a küzdelmek. Köszönet felkészítőimnek,Alvics Gyulának, Borovics Zoltánnak, Galambos Tibornak, Sántics Bélának, Szegedi Szilárdnak. 

Most készülök az egri Bornemissza Gergely Emlékversenyre, amely junius10 –én kezdődik. Világszintű mezőny lesz ott, az amerikaiak is jönnek - fejezte be a beszámolóját Samu Ferenc Péter.

Alvics Gyulát Lengyelországban értem el, aki a válogatottal tartozkodik ott. Ö a következőket mondta::- Lehetett volna jobb is Ferike teljesítménye, ha a pontozók is úgy akarták volna. De a bronzérem is nagyon szép eredmény, nagyon örülök, és én is gratulálok Ferinek.

Nyilas László