Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Egyenlíteni akarunk

A Körmenden elszenvedett veresége után kedden este, a PVSK-Veolia hazai pályán játszik vasi riválisával a bajnokság elődöntőjének második meccsén.

Nem mindennapi meccsen kaptunk ki a Körmend elleni elődöntős párharcunk első összecsapásán a hétvégén idegenben. Egy nagyon rosszul sikerülő első félidő után, a harmadik negyed elején jött Delas borzasztóan szerencsétlen sérülése – a körmendiek centerének természetesen ezúton is mielőbbi felépülést kívánunk –, ami alaposan megfogta a hazaiakat, mi pedig ezzel egy időben remek dobóformát fogtunk ki, így teljesen nyílt lett a végére a meccs. Azonban a Körmend végül behúzta a győzelmet, így kedden este, 18 órától a Lauberben kellene egyenlítenünk.

- Az első és legfontosabb, hogy a szombati első félidőt nem szabad megismételnünk – jelentette ki Antóni Csanád, a hosszú sérülése után épp a Körmend elleni meccsen visszatérő játékosunk. - Sajnos ott borzasztóan dobtunk, nagyon gyenge százalékkal értékesítettük a kinti kísérleteinket, és ziccereket is elpuskáztunk. E mellett a védekezésünk is nagyon puha volt, rengeteg pontot kaptunk gyors indításból is. Delas borzalmas sérülése miatt a Körmend érezhetően beragadt a második félidőben, mi pedig alaposan feljavultunk.

Antóni úgy volt, hogy valószínűleg pár perc erejéig segít majd a csapatnak, hiszen mégiscsak hosszú időt hagyott ki sérülés miatt. Ehhez képest nagyon sokat töltött pályán, a végén Budimir sérülése miatt gyakorlatilag majd hét percet volt fent egyhuzamban.

- A sérülésem már a múlté, azzal nincs semmi baj – mondta Antóni. - Azonban erőnlétben még van hova zárkóznom, olyan 70 százalékos állapotban vagyok. Kellenek a meccsek, a percek, hogy visszazökkenjek, de nincs ezzel semmi baj, örülök, hogy rögtön sok időt tölthettem a pályán, igyekszem segíteni a csapatot, ahogyan csak tudom. Delas kiválásával biztos szűkül valamelyest a Körmend variációs lehetőségeinek listája, hiszen ő védekezésben az egyik legjobbja a vasiaknak, ráadásul a rotációjuk is egy fővel rövidebb lesz így. Mi hazai pályán általában azért jól szoktunk dobni, tehát elsősorban arra kell nagyon figyelnünk, hogy az elejétől kezdve kemény, fegyelmezett legyen a védekezésünk. Nem is kérdés, hogy egyenlíteni akarunk. Hazai pályán le akarjuk győzni ellenfelünket.

---
Szerezd meg Te is a PVSK-Veolia összes kosaras kártyáját! Most csak 150- forint egy csomag!

---

Program:

2019.06.04. 18:00 | Pécsi VSK-VEOLIA - Egis Körmend
Férfi kosárlabda NB I. rájátszás (1-4. hely), 2. mérkőzés. Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok

ÉLŐ: www.pvsk-panthers.hu
Eredmények, statisztikák, illetve képek és videók a helyszínről...