Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

PVSK-s siker az egyetemi döntőn

A Pécsi Tudományegyetem csapata nyerte meg az Egyetemi B33-as bajnokság Országos Döntőjét, a fináléban pályára lépő csapat valamennyi tagja a PVSK-t erősíti, akárcsak az edző, Földi Sándor.

A kosárlabda B33-as változatának remekül fekszik a mecseki környezet, ezt az utóbbi években már megtapasztalhattuk. Elég, ha csak azt nézzük, hogy a férfi válogatott szövetségi kapitánya Csirke Ferenc, vagy, hogy Bíró Olivér, vagy épp Dmeter Attila is a PVSK-ból került be a nemzeti csapatban. Most azt is kiderült, hogy az utánpótlás is rendben van.

A közelmúltban, Szombathely adott otthont a sportág egyetemi fináléjának, ahol nyolc csapat vett részt, köztük a Pécsi Tudományegyetem együttese is. A PTE a csoportkört könnyedén vette, majd az elődöntő során, szoros meccsen, 21-19-re verve a Debrecent és jutott be a fináléba. Ott a Mosonmagyaróvárral szemben már könnyebb dolga volt a pécsi hallgatóknak, tíz pontos különbséggel hódították el az aranyat. Pécsi sportsikerként eleve büszkék lehetünk a bajnokokra, az azonban még szebbé teszi számunkra ezt a sikert, hogy klubunk játékosai érték el. Szombathelyen ugyanis egytől egyig a PVSK-t erősítő kosarasok harcolták ki az első helyet, név szerint Riskó Dávid, Schuj Márton, Rosic Urus és Nagy Kevin. Hogy a kép teljes legyen, a PTE együttesének szerepléséhez, a két korábbi selejtezőtornán Demeter Attila és Kovacsevics Vladan is hozzátette a magáét, az egyetlen, nem a PVSK kötelékéhez tartozó játékos Nyulász Barnabás volt, természetesen neki is jár az elismerés.

És, hogy teljes legyen a „vasutas kollekció”, a PTE aranyérmes csapatát a szintén klubunkat szolgáló Földi Sándor irányította edzőként. Mindezek ismeretében mit is mondhatnánk? Egyetemi szinten oktattunk Szombathelyen! Bravó srácok!