Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Vereséget szenvedett az évad utolsó meccsén a PVSK

Nem sikerült előre lépni a tabellán, de nem azért, mert a hazai csapatban a sok sérült miatt, ezen a találkozón, elsősorban a fiataloké volt a főszerep. Dicséretes, hogy a hazai csapat végig becsületesen küzdött, de nem tudott  betalálni az ellenfél kapujába. 

Labdarúgó mérkőzés: Pécsi VSK – PTE PEAC 0-3 (0-2)
Férfi Labdarúgás, Megye I. o. 30. forduló: Pécs, Várkői Ferenc Stadion, 300 néző.
Játékvezetők:: Brozovics (Gyuradinovics, Szabó).
Pécsi VSK: Mocsári ( Győri) – Tiffán (József), Vida, Domonkos (Kovácsfi), Zámbó,  – Kaufmann, Sziládi, Kása (Varga), Réfi – Kiss (Othmani), Németh  Vezetőedző: Kósa Sándor

Góllövő: Makai 2, Lauer.

1.félidő:

Régen látott nagy nézősereg, jó idő, és az első félidőben küzdelmes játék jellemezte a szomszédvár-rangadót, amelyet a szervezettebb, és pontosabb  PEAC nyert meg.

A népes szurkoló tábor, elsősorban a PEAC kis labdarúgói, igazi rangadó hangulatot varázsoltak lelkes szurkolásukkal. A felnőtt csapat meg is hálálta a bíztatást. Lendületesen kezdtek a vendégek, és némi meglepetésre, de nem érdemtelenül, már a 2. percben vezetést szereztek. Grabarics indította Makait, aki a leshatárról egyedül törhetett kapura, és a kiinduló Mocsári mellett a kapu jobb oldalába passzolt 0-1!

A gól után magához tért a PVSK csapata, és lendületes támadásokat vezett, és mindent megtett az egyenlítésért. A 6. percben kecsegtető helyzetből Réfi lőtt mellé, majd a 22. percben 25 m-ről Németh Viktor lőtt fölé..

Aztán jött a második….

Hadobás húzott el a baloldalon. Élesen belőtte a labdát, Lauer rutinosan, nyugodtan passzolt Mocsári mellett a kapuba. Mind ez a 24. percben történt. 0-2! A 29. percben Réfi egy 35 m-es szabadrúgását védte nagy bravúrral Hazenauer, a PEAC kapusa. Mocsári következett, óriási bravúrral védte Makai lövését, a 33. percben.

II. félidő:

A PEAC kezdett jobban, veszélyes akciókat vezetett a vendégcsapat. Mindazonáltal nem mindennapi körülmények között született meg a vendégek harmadik, egyben a mérkőzést eldöntő gólja.

Az 55.percben a PVSK mintegy 20 m-ről szabadrúgást lőhetett. A laposan meglőtt labda, kipattanva a sorfalról Lauer elé került, aki egyből indította Makait. A csatár a baloldalon kilépett, a védők gyűrűjéből, és egyedül törhetett kapura, majd Mocsári mellett is elhúzta a labdát, és belőtte a harmadikat. 0-3.

Ezzel gyakorlatilag eldőlt a meccs! A PVSK kétségbeesetten támadott, harcolt a becsületgólért, de vagy az utolsó passzok voltak pontatlanok, vagy a PEAC védők hárítottak magabiztosan. Összegezve, a gyorsabb focit játszó PEAC megérdemelten nyert, a lelkes, de ezen a napon gólképtelen PVSK ellen.

Kósa Sándor vezetőedző, Pécsi VSK: - Az első félidőben jól játszottunk, mi domináltunk, megvoltak a gólszerzési lehetőségeink is, de nem tudtuk belőni a helyzeteinket. Sajnos, a komoly  egyéni hibáinkat az ellenfél kihasználta. A PEAC egy nagyon jó csapat, gyors, jól képzett  játékosokkal, akik bármikor képesek helyzetet teremteni, és gólt lőni. Most is ez történt! A második félidő számomra teljesen érthetetlen volt, motiválatlanul játszottunk, ahhoz, hogy ezen változtatni tudjunk, meg kell keresni a kiváltó okokat.

Nyilas LászlóKapcsolódó képgaléria