Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Világbajnok eredmény

NB I. B-s együttesünk a PVSK-Kronosz Kiadó a bajnokság Piros csoportjának nyolcadik helyén zárt, pedig a szezonnak úgy vágott neki Juhász Olivér csapata, hogy a bentmaradás volt a cél.

A szezon kezdete előtt úgy voltunk vele, hogy NB I. B-s csapatunkra nagyon nehéz bajnokság vár majd a Piros csoportban. Az előző évhez képest ugyanis egy jóval rutintalanabb kerettel tudtunk nekivágni a pontvadászatnak, így mást nem is tudtunk kitűzni célként, mint a bentmaradás kiharcolását. Aztán elkezdődött a bajnokság tavaly ősszel, és pár forduló után már azon kezdhettünk gondolkodni, hogy még ezt a célt sem biztos, hogy el lehet érni.

- Úgy kezdtünk, hogy a BKG-től kikaptunk 58 ponttal, aztán jött a második meccs, elutaztunk Miskolcra, és ott már „csak” 30 volt közte – kezdte a szezon értékelését Juhász Olivér, NB I. B-s együttesünk edzője. - Na ehhez képest az, hogy végül bejutottunk a play-offba, világbajnok eredmény!

Valóban nem sokan hittek ebben, azonban szerencsére a játékosok csak magukkal foglalkoztak, és nem törődtek mások véleményével. Az ősz végén meglett az első győzelem, sikerült elmozdulni a tabella utolsó helyéről, majd tavasszal elkezdték azt a menetelést, ami végül az alapszakasz nyolcadik helyéig repítette a fiúkat.

- Sok munka van ebben, az kétségtelen – jegyezte meg Juhász. - Ahogy haladt előre a bajnokság, egyre több rutint szereztek fiatal játékosaink. Illetve az is számított természetesen, hogy Bíró Levente, Demeter Attila is ott volt velünk a fontos meccseken, valamint, hogy Dragasevics Veljko is visszatért hozzánk év közben. Nem kell eltitkolni, hogy a sorsolásunk is szerencsés volt olyan szempontból, hogy tavasszal azokkal a csapatokkal játszhattunk hazai pályán, akiket ellen azért volt esélyünk nyerni – és szerencsére ezeket a meccseket hoztuk is. Meg persze jött néhány bravúr, mint például a Honvéd legyőzése. Mindent egybevéve azonban hatalmas eredmény csapatunktól, hogy ebben a mezőnyben sikerült odaérnünk a nyolcadik helyre.

A rájátszásban aztán már nem sok jutott a sikerélményből, így az alapszakasz nyolcadik helyről már nem sikerült előrébb lépnünk, igaz emiatt nem kell elkeserednünk.

- Azt azért a play-off előtt tudtuk jól, hogy egyik párharcban sem mi leszünk az esélyesek – árulta el edzőnk. - Közben az A csoportos csapatnál is voltak sérülések, így a legjobbjaink ekkor már nem is tudtak játszani nálunk, sőt volt olyan, hogy az U20-as döntőre készülve eleve U20-as kerettel álltunk ki. Ennek ellenére a play-off is nagy élmény volt nekünk, élvezte a csapat ezeket a meccseket is.

Mivel együttesünk U23-as csapatként indul a felnőtt NB I. B-ben, így jövőre Berkics Bence, Olasz Ádám és Popgyákunik Balázs sem játszhat már, azaz egy még nehezebb év várhat Juhász Olivér tanítványaira a Piros csoportban.

- Ez egyfelől igaz, hiszen ebben a mezőnyben rutinosnak számító játékosok esnek ki, de van ennek a történetnek egy másik oldala is – hívta fel a figyelmet Juhász. - Jövőre ugyanis könnyen lehet, hogy jóval kevesebb olyan játékos lesz, aki a nagycsapatból játszik majd vissza, tehát sokkal többen tudunk majd közösen dolgozni, így talán összeszokottabban vághatunk majd neki az új bajnokságnak.

Ami a nyári szünetet illeti, Juhász Olivér vezetésével még június 21-ig mennek az edzések, aztán két hét pihenő, majd két hétnyi munka következik. Ezt egy három hetes vakáció követi, azután pedig már gőzerővel kezdődik a munka a 2019-2020-as szezonra