Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Országos döntőben a PVSK Öregfiúk kispályás labdarúgó csapata

A Dél-dunántúli Régió 58 év feletti Kispályás labdarúgó Ob legutóbbi fordulóját Komlón rendezték, itt a PVSK labdarúgó csapata első lett, és ezzel bekerült az Országos döntőbe.

A ragyogó napsütésben, műfüvön lejátszott találkozókon színvonalas küzdelmet láthatott a szép számú érdeklődő.  Az MLSZ által az 58 éven felülieknek kiírt Országos Kispályás labdarúgó bajnokság, amelyet „Egy életen át kell játszani" néven, őszi-tavaszi rendszerben rendeznek, és amelynek utolsó fordulója Komlón volt, a PVSK számára szép sikert hozott. A hat csapat részvételével zajlott eseményről, a PVSK csapatvezetőjével, Szárazi Kázmérral a meccsek befejezése után beszélgettem:

Ez volt az utolsó forduló a 2018/19-es bajnokságban. A végén kezdeném, bekerültünk a komlói döntőbe, ahol 5-0-ra vertük a Bóly csapatát, és így részt vehetünk az Országos Döntőn, amelyet, június 22-én, Budapesten rendeznek.
Az egyik hármas csoportot a PMSC, PVSK és házigazda Komló, a másikat  a Szekszárd, PEAC és a Bóly csapatai alkották.
Mi a csoportban két kettő-egyes győzelmet arattunk, így az első helyért játszhattunk a Bóly együttesével, őket 5-0-ra vertük. Baumholczer János (PVSK) lett az Év játékosa, Bien József (Komló) lett a legjobb kapus, a gólkirály Dr. Papp Zsolt (PMSC) lett.
A hat fordulóban háromszor voltunk elsők, kétszer második, egyszer harmadik helyen végeztünk, ez is mutatja azt, hogy nagyon kiegyensúlyozottak vagyunk.
Az Országos összesítésben 42 ponttal első helyen végeztünk, 39 ponttal második lett a javarészt volt NB I -es játékosokkal felálló (Morvai Tamás, Megyeri Károly, Pál Gyula is játszottak) PMSC, a harmadik helyen a 28 pontos Szekszárd csapata végzett.
Köszönet az eddigi segítségért MLSZ képviselőinek, Stier Józsefnek, a Dél-dunántúli Régió koordinátorának, és a PVSK vezetésének, Czerpán István elnök úrnak, aki az egyesület buszát biztosította a csapatnak. Persze az eredményen kívül a testmozgás, és az ezt követő baráti összejövetel is fontos volt, ahol értékelni lehetett a találkozókat. Úgy gondolom csapatunk ezzel a kitűnő teljesítménnyel méltóan járul hozzá a PVSK Centenáriumi ünnepség sorozatához. Reméljük, Budapesten sem vallunk szégyent, és előkelő helyen végzünk majd – fejezte be beszámolóját Szárazi Kázmér, aki egész évben hozzáértően és lelkesen irányította a PVSK együttesét.

A PVSK csapata: Bodovics László (kapus), Baumholczer (Brumi) János, Demeter Péter, Kecskés István, Bartók Imre, Farkas Ernő, Koronics István, Garai Ernő, Luczek Sándor Vezetőedző: Szárazi Kázmér

Első kép: a PVSK csapata

Második kép: Szárazi Kázmér edző

Harmadik kép: Akcióban a csapat

Nyilas László