Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Országos jamboree-n jártak U12-es kosarasaink

A gyermek korosztályban nem rendeznek országos döntőket, helyette a legjobb 16 csapatnak jamboree-t tartanak. A PVSK-t a lány és a fiúcsapat is képviselte a legjobbak között.

Ráadásul mindkét együttesünk az ország legjobb nyolc csapata között vehetett részt a jamboree-n. Itt a csapatokat háromfelé bontják, és az így kialakuló csoportokból új csapatokat alakítanak ki, ezek játszanak egymás ellen. A háromnapos torna kevésbé a versenyről, sokkal inkább a játék szeretetéről és a jó hangulatról szól, ez egyfajta jutalomkirándulás a gyerekeknek.

-  Mi Debrecenben jártunk, ahol nagyon színvonalas volt a lebonyolítás. Felemás a jamboree megítélése a kollégák között, vannak, akik nagyon szeretik ezt a fajta megmérettetést, mások kevésbé. Én úgy látom, hogy itt a hangsúly a szórakozáson és a sportbarátságok kialakításán és elmélyítésén van, örülök annak, hogy ebben is jól teljesítettek a lányok. Itt nem volt alkalom arra, hogy összemérjük erőnket a többi csapattal, de korábban felkészülési tornákon több olyan csapattal is megmérkőzhettünk, akik most szintén itt voltak a legjobbak között. Számunkra ezzel befejeződött a bajnokság, a keret legnagyobb részével jövőre is együtt maradunk, mi alkotjuk majd a serdülő B csapatot, a legjobbak viszont a serdülő A csapattal készülhetnek majd – mondta el Hengán Hunor, a PVSK Nemzeti Kosárlabda Akadémia U12-es leánycsapatának edzője.

- Mi nem mentünk messze, a pécsi Kosárlabda Akadémia rendezte ugyanis a jamboreet, minden igényt kielégítően. Nekem is csak annyi rossz szájíz maradt a rendezvény után, hogy ezúttal nem kellett utaznunk, így nem nettó 72 órát, hanem alig 8-10 órát volt együtt a csapat. Mivel a mi bajnokságunkban kevés volt a rotáció, ezért sokszor játszottunk ugyanazokkal az ellenfelekkel, így jó lett volna, ha igazi döntőt rendeznek. Ott megláttuk volna, hogy az eddigi veretlen szezonunk valójában mennyit is ér, és hol tartunk a legjobb csapatokkal szemben. Összességében persze így is jó volt a hangulat, mindenki jól érezte magát, az edző kollégák pedig képet kaphattak a játékosok egyéni képességeiről. Ez alapján azt mondom, hogy csapatként mindenképpen előrébb tartunk, mint sok másik együttes, és az egyéni képzettség területén sincs szégyellnivalónk: a csapatom bármelyik tagja képes lenne felvenni a versenyt bármelyik másik csapat tagjaival. Nekünk még nem ért véget a szezon, mert a Panon Ligában még két alapszakasz- és két döntős mérkőzés vár ránk, remélem, ott is sikerül jól szerepelnünk, és tovább tudnak fejlődni a srácok – mondta el Moosz Milán, a PVSK Nemzeti Kosárlabda Akadémia U12-es fiú csapatának edzője.

M.F.