Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Nyert a PVSK a Sellye ellen

A siklósi vereség után, a sérülések és Zámbó eltiltása miatt, ismét a fiataloké volt a főszerep a Sellye elleni mérkőzésen.  A csapat minimális különbséggel nyert, annak ellenére, hogy több ordító gólhelyzetet is kihagyott.  

Labdarúgó mérkőzés: Pécsi VSK – Selye VSK O és R 1-0 (0-0)
Férfi Labdarúgás, Megye I. o. 28. forduló: Pécs, Várkői Ferenc Stadion 150 néző
Játékvezetők: Maml (Egri, Karcagi)
Pécsi VSK: Mocsári – Kiss, Vida, Kaufmann, Kulcsár (Domonkos) – Réfi, Tiffán (József), Németh (Sziládi), Archie (Zsifkovics) – Réfi , Kovácsfi  Vezetőedző: Kósa Sándor

Góllövő: Kása 62. perc

Az első 10 perc a PVSK mezőnyfölényével telt el, ezt két gyors egymásutáni hazai szöglet is jelezte. A Sellye csak néha jutott át a félpáyán, kapura teljesen veszélytelen volt.

I.félidő:

15-16.  perc: Kása két egymásutáni lövései veszélyeztették a sellyei kaput, gól egyikből sem lett.
Szabadrúgások, szorványos támadások jellemezték a meccs ezen szakaszát. Jobbára a PVSK támadott, mégis a 38. percben nagy tüzijáték volt a pécsi kapu előtt, de sikerült felszabadítanunk. Az látszott, nagyon hiányzik elöl Ndjodo, aki minden helyzetből veszélyt tud teremteni a vendég kapu előtt.

43.  perc: Ekkor maradt ki az első óriási gólhelyzet a vendég kapu előtt. Kaufmann ragyogó labdát kapott, tempóelőnnyel kilépett a védők közül, már csak a kapussal állt szemben, de ahelyett hogy belőtte volna a kapuba a játékszert, elhúzta a kapus mellett, majd kisodródott, és így odalatt a gólhelyzet! Ekkor azt hittük, ez volt a legnagyobb helyzet a mérkőzésen, de tévedtünk.

II. félidő:

Látszott, hogy a hazaiak minél előbb el szeretnék dönteni a meccset, nagyobb sebességen kezdett csapatunk, és lendületesebben is játszottunk.


58  perc: Kaufmann 30 m-es lapos lövése a kapu közepébe tartott, a kapus könnyedén védte.
61.  perc: Váratlan sellyei ellentámadás után Jónás lövését védte Mocsári.
62. perc: Alig egy perc telt el, és végre megszületett a vezető, és akkor még nem tudtuk, hogy a győztes gólunk is. Szép támadás futott a jobb szélen, Kaufmann a jobb oldalról laposan beadta a labdát, amelyet a pontosan érkező Kása egyből, kapásból lőtte a kapuba. Szép találat volt, korszerű akció után! 1-0
67  perc: József tisztán fejelt a kapuba, de egy védőről a gólvonal előt, szögletre pattant a labda
73. perc: Egy jobboldali beadás után József került óriási helyzetbe, a kapus kiindult, kapu teljesen üresen maradt, de játékosunkat meglephette a nagy lehetőség, mert 2! m-ről fölé fejelt.
83. perc: Kása egyedül lépett ki a sellyei védők győrűjéből úgy, hogy ő szerezte meg a labdát egyik hátvédtől. A kapus kiindult, Kása  a kapuba passzolhatott volna, ő azonban fölé lőtt.

Maradt az 1-0, de a kihagyott helyzetekkel magunknak tettük nehézzé a meccset, és a végén izgulhattunk a három pontért.

Kósa Sándor a Pécsi VSK vezetőedzője: -  Nagyon fontos volt ez a győzelem, egyrészt a fiataljaink önbizalma, és a mi önbecsülésünk miatt is. Az  előrejátékban sok hibát elkövettünk, de most a három pont megszerzése volt az elsődleges cél..

Nyilas László