Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Talán a legfontosabb meccsünk jön

Szombaton, a PVSK-Veolia hazai pályán kezdi meg negyeddöntős szereplését a Jászberény ellen, és vezetőedzőnk Csirke Ferenc szerint ez lehet a párharc legfontosabb meccse.

Nem maradt el a jutalma annak, hogy az alapszakaszt követően a a középszakaszt is egy hatalmas hajrával zártuk. Köszönhetően ugyanis annak, hogy a Szolnok és a Körmend ellen is hoztuk a bravúrt, valamint az utolsó körben Jászberényben is nyerni tudtunk, megelőztük a tabellán a berényieket, így az ellenük szombaton rajtoló negyeddöntős párharcot pályaelőnyből várhatjuk. Így tehát a hétvégén a Lauber Dezső Sportcsarnokban adhatjuk meg a három nyert meccsig tartó csata alaphangját. Azonban, mielőtt bárki arra gondolna, hogy sima ügy lesz ez, Csirke Ferenc, együttesünk vezetőedzője gyorsan leszögezte, kár lenne nagyon előre szaladni az időben.

- Mindig is azt tartottam, hogy egy párharc első meccse az, ahol a vendég csapatnak a legnagyobb esélye van elvenni ellenfele pályaelőnyét – mondta vezetőedzőnk. - Ez a mostani annyiban nyilván speciális helyzet, hogy mi épp pár napja játszottunk egymás ellen, de így is azt gondolom, hogy számunkra talán a szombati lesz a legfontosabb meccs. Ezt bizony feltétlenül meg kell nyernünk.

Ehhez azért biztosan lesz majd egy-két szava a Jászberény játékosainak is, amely bár a tavasszal ezer sebből vérzik, de így sem szabad lebecsülni Nikola Lazics tanítványait.

- Eleve számoljunk úgy, hogy szerintem a szombati meccsen már Alekszandrov is játszani fog ellenünk, ez pedig azt jelenti, hogy egyel több remek képességű játékosa lesz a Berénynek – szögezte Csirke. - Az, hogy a hét közben nyertünk idegenben ellenük, a maga nemében bizony nem kis bravúr. Ugyanis, bár 82 pontot dobtunk, a támadójátékunk mégis elég rosszul működött. Negatív csúcs, hogy csak 6 pontot szereztünk gyors indításból, közben eladtunk 16 labdát és csupán 8 gólpasszunk volt az egész meccsen. A győzelmünkhöz kellett egy kis szerencse és Taylor kiemelkedő játéka is természetesen. Most ennél sokkal többre lesz szükség. Átbeszéltük a csapattal a hibákat, igyekszünk kicsiszolni azokat szombatra. Már csak azért is nagyon fontos lenne nyernünk az első mérkőzésen, hogy amikor jövő héten Jászberénybe utazunk, akkor az ellenfélen legyen a nyomás.

Arról pedig szurkolóink gondoskodhatnak, hogy a nyomás már a Lauberben is ott legyen vendégeinket, mégpedig úgy, hogy megtöltik a csarnokot. Mert bizony annál jobban talán egyszer sem volt szüksége a csapatnak a támogatásra a lelátóról, mint most lesz. 

Itt jegyezzük meg, hogy aki szombatra egész délutános kosárlabdás kikapcsolódásra vágyik, nem kell messzire mennie, ugyanis a 18 órakor kezdődő, Jászberény elleni negyeddöntőt megelőzően, 15:15-ös kezdéssel NB I. B-s csapatunk is pályára lép, méghozzá a Vasas ellen. Juhász Olivér vezette együttesünk most kezdi meg a bajnokság hetedik helyéért folyó párharcot. A Vasassal az alapszakasz során kétszer mérkőztünk meg, és mind a kétszer vereséget szenvedtünk, így most itt a lehetőség a visszavágásra. A meccs esélyese ugyan a fővárosi alakulat, de a szezon végéhez közeledve már senkinek nem kell tartalékolnia az erejével, így ha a szurkolóinktól is kapunk egy kis segítséget, talán meglepetést tudunk okozni a párharc első meccsén.

Program:

2019.05.18. 15:15 | PVSK-Kronosz Kiadó - Vasas Akadémia
Férfi kosárlabda NB I. B. rájátszás (7-8. hely), 1. mérkőzés. Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok

2019.05.18. 18:00 | Pécsi VSK-VEOLIA - Jászberény
Férfi kosárlabda NB I. rájátszás (1-8. hely), 1. mérkőzés. Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok

ÉLŐ: www.pvsk-panthers.hu
Eredmények, statisztikák, illetve képek és videók a helyszínről...