Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Középdöntőre utaznak az utánpótlás futsalosok

A PVSK két futsalcsapata is bejutott az országos bajnokság középdöntőjébe, a legjobb nyolc csapat közé. Az U13-asok Száron, az U15-ösök pedig Szekszárdon harcolnak a legjobb négybe kerülésért.

Mindkét együttes a megyei küzdelemsorozatot megnyerve jutott be a regionális döntőbe. Az U13-asok itt a Hévízzel, a Bonyháddal és a Siófokkal kerültek egy csoportba, a kozármislenyi tornán a zalai és a tolnai bajnokot is legyőzték a Vasutas fiatalok, a somogyi elsőtől viszont vereséget szenvedtek, így a második helyen zárták a tornát.

- Egészen mostanáig úgy tudtuk, hogy a második helyezéssel nem is jutottunk tovább, de nemrég megkaptuk az értesítést, hogy részt vehetünk az országos középdöntőn, ahová a legjobb nyolc együttes került. Itt újra ellenfelünk lesz a Siófok, illetve a vas megyei bajnok, az Illés Sport Alapítvány, illetve a fejér megyei első, a Főnix-Gold is. A bajnokságnak ebben a szakaszában már nincs könnyű ellenfél, az aktuális forma dönt majd a helyezésekről. Mindent megteszünk majd, hogy a legjobb négy közé, a budaörsi végső fináléba kerüljünk – mondta el Ángyán Norbert, a PVSK U13-as csapatnak edzője.

Az U15-ös csapat is megnyerte a megyei viadalt, majd a nagykanizsai regionális döntőben a házigazdák mellett a Szekszárddal és a somogyi bajnok Mézga FC-vel mérte össze erejét. Kósa Sándor tanítványai csak a tolnai bajnoktól kaptak ki, így szintén a második helyen zárták a tornát, amivel ők is bejutottak az ország legjobb nyolc együttese közé. Számukra a középdöntő Szekszárdon lesz, ahol visszavághatnak a hazaiaknak a regionális döntőn elszenvedett vereségért. A házigazdák mellett a komárom-esztergom megyei bajnok Komárom és a pest megyei bajnok Dunakeszi lesz a PVSK ellenfele.

Első képünkön az U13-as csapat, második képünkön az U15-ös együttes.

M.F.