Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Megvan a pályaelőny!

Hihetetlenül izgalmas végjáték után két ponttal nyertünk Jászberényben, így negyedik helyen zártuk a középszakaszt, a negyeddöntőben tehát miék a pályaelőny!

Jászberényi KSE - Pécsi VSK-VEOLIA 82-84 (17-29, 31-19, 13-20, 21-16)
Férfi Kosárlabda NB I. középszakasz, 10. forduló. Jászberény, Bercsényi Tornacsarnok, 800 néző

Jászberény: Pitts 27/6, Rakics 15/12, Brbaklics 2, Czribus 7, Pantelics 17/6. Csere: Ruják 7/3, Kerple-Frónius 4, Fekete 3/3. Vezetőedző: Nikola Lazics. PVSK-Veolia: Pongó 20/12, Taylor 32/6, Csirics 11, Budimir 10/6, Horti 2. Csere: Wright 4, Demeter 5/3, Bíró L. Vezetőedző: Csirke Ferenc. 

Bár a negyeddöntős párharc számunkra csak a hétvégén kezdődik majd a Jászberény ellen, ma mégis Pantelicsék ellen léptünk pályára. Ráadásul a tét nem kevesebb volt, mint az, hogy kié lesz a pályaelőny a playoff első körében

Ennek szellemében kezdtük a meccset, ugyanis az első pillanattól kezdve igyekeztünk kézben tartani mindent, ez pedig nagyon jól ment is. Taylor, Pongó és Budimir már az első percekben beköszöntek a triplavonalon kívülről, a dobóformánkat tehát sikerült tovább vinnünk a Körmend elleni meccsről. Mindeközben a Jászberény alaposan megszenvedett támadásban, ugyanis a saját palánkunk közelében is remek munkát végeztünk. Szép fokozatosan növeltük is előnyünket, az első negyed végéhez érve már 12 ponttal vezettünk. Azonban lehet, hogy épp ez volt az, ami a kelleténél jobban elkényelmesített minket, a második tíz perc ugyanis tökéletes tükörképe volt az elsőnek. Minden pontosan ugyanúgy történt, minden épp úgy nézett ki – csak épp fordítva. A hazaiak Pitts és Pantelics ponterős játékának köszönhetően elkezdték ledolgozni hátrányukat, és bár igazából a mi támadójátékunkkal nem is volt nagy baj, védekezésben azonban nagyon visszaestünk. Kaptunk is 31 pontot ebben a játékrészben, és a félidőre döntetlennel (48-48) mehettünk.

A nagyszünetben aztán valószínűleg mindenki vett egy nagy levegőt, mert ismét elő tudtuk venni a tarsolyból azt a nyugodt és jó játékot, ami sikerrel kecsegtetett. Újra magunkhoz tudtuk ragadni a vezetést, és Taylor vezérletével az előnyünket szépen lassan elkezdtük növelni. Az mondjuk nem nyugtatott meg minket, hogy a harmadik negyedben Csirics már a negyedik személyi hibáját szedte össze, igaz a túloldalon Pantelics is hasonló problémával küzdött. Egy 20-13-as játékrész után mindenesetre megint fellélegezhettünk valamelyest, hiszen ha nem is megnyugtató, de mégiscsak előnnyel várhattuk a záró felvonást. Ami aztán óriási izgalmakat hozott magával. Újra fordult ugyanis a kocka, és a Jászberény még a hajrára pihentetett Pantelics nélkül is elkezdett felzárkózni. Mindezt olyan jól tette, hogy a negyed közepéhez érve, 78-77-nél át is vette a vezetést. A nagy ijedelem helyett azonban a hidegvér lett úrrá csapatunkon. A szorult helyzetben előbb Taylor talált be, csak, hogy ne örülhessenek sokáig a hazaiak az előnynek, aztán Pongó vágott be egy hihetetlenül fontos trojkát, ezzel 78-82-re alakítva az eredményt. Itt azonban még messze nem volt vége a meccsnek. A Jászberény ugyanis sokadszor is visszajött, és bő 20 másodperccel a vége előtt egyenlíteni tudott. Sokakban talán fel is rémlett az őszi berényi bajnokink, ahol egy utolsó pillanatos kosárral kaptunk ki egy ponttal. A slusszpoén azonban ezúttal a miénk volt! Egész pontosan Tayloré, aki 3 másodperccel a vége előtt bedobta a győztes kosarat!

Óriási csata végén örülhettünk tehát a győzelemnek, ami egyúttal azt is jelenti, hogy a negyedik helyen zártuk a középszakaszt, és a negyeddöntőben pályaelőnyből várhatjuk a Jászberény elleni meccseket. A meccs krónikájához azt is hozzátartozik, hogy mindez biztosan nem jött volna össze Kameron Taylor parádés játéka nélkül. Amerikai játékosunk 32 pontja mellett leszedett 16 lepattanót, és kiharcolt 10 faultot a meccsen. Hiába, kellenek az extrák. És szerencsére jönnek is, amikor nagyon kell.

Csirke Ferenc: - Gratulálok csapatomnak és a Jászberénynek is. Ez igazi play off szintű találkozó volt. Jól kezdtünk, s talán korán elhittük, hogy könnyen nyerhetünk. Ötpontos hátránynál fontos triplákat dobtunk és sikerült fordítanunk. Több futásra és passzra lesz szükség a negyeddöntőkben a Jászberény ellen, s akkor sikeresek lehetünk. Szerintem a következő egymás elleni mérkőzéseink is hasonlóak lesznek majd.

Kameron Taylor: - Tudtuk, hogy nagyon kemény mérkőzés vár ránk Jászberényben. Küzdöttünk, harcoltunk és sikerült győznünk. A pályaelőnyt megszereztük, s szeretnénk azt meg is tartani, de tudjuk, hogy ez nem lesz egyszerű, mert a Jászberény erős csapat.