Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Simon Kristóf szezonja véget ért

Hosszú ideje sérülés miatt hiányzó irányítónk bokáját műteni kell, a bajnokság hátralévő részében így a PVSK-Veolia biztosan nem számíthat rá.

Bár reménykedtünk benne, hogy az év elején bokasérülést szenvedő Simon Kristóf még visszatérhet a pályára ebben a bajnoki évadban, sajnos a héten eldőlt, hogy számára befejeződött ez a szezon. Hosszú hetek óta bajlódott már a bokájával irányítónk. Egy infúziós kúrán is részt vett a közelmúltban, ezt követően jött el a napokban a kontroll ideje. Ekkor érkezett a rossz hír.

- Az már a korábbi vizsgálatok alkalmával is látszott, hogy a bokámban a porc megrepedt – mondta játékosunk. - Az utolsó kontroll alkalmával azonban egyértelművé vált, hogy egy darab le is tört belőle. Sajnos a konzervatív kezelések innentől kezdve már kevésnek bizonyulnak. Az infúziós terápia arra szolgált, hogy csökkentse az ízület körül az ödémásodást. Ezt egy injekciós kezelés követte volna, amivel segítették volna a porcosodást. Mivel azonban egy darab porc letört, nincs mit porcosítani, műtéti úton el kell azt távolítani. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy egy kiváló orvos foglalkozik velem, aki nagyon segítőkész, és úgy néz ki, hogy hétfőn el is tudja végezni az atroszkópos beavatkozást. Ez nyilván azt is jelenti sajnos, hogy ebben a bajnokságban már nem léphetek pályára. Ha minden jól megy, három hónap múlva már teljes értékű munkát végezhetnek, de nyilván azon leszek, hogy mielőbb felépüljek.

Kristóf a mellett, hogy természetesen nem repes az örömtől a műtét miatt, azért egy kicsit meg is nyugodott, hogy végre megvan a pontos diagnózis. Mint mondta, a Körmend elleni meccs után a társak egy kicsit el is búcsúztatták, hiszen a gyógykezelés miatt nem tud már a csapattal lenni a következő hetekben.

- Meglátjuk, hogy mennyire tudok majd utazgatni, de ha egy mód van rá, azért igyekszem eljutni a csapat meccseire, hogy ha mást nem is, de legalább szurkoljak a fiúknak – ígérte Kristóf. - Én hiszek benne, hogy még beérhetjük a Jászberényt, de akár pályaelőnnyel, akár a nélkül, a negyeddöntőben legyűrjük őket. Egy négy közé jutás pedig óriási eredmény lenne!

A próféta szóljon irányítónkból. Mi pedig mielőbbi felépülést kívánunk neki!