Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

U20: Vegyes a kép

Az elmúlt évek bajnoki címei és érmei után ezúttal az ötödik helyen zárta az U20-as bajnokság nyolcas döntőjét csapatunk. Juhász Olivérrel, a PVSK-Veolia fiataljainak vezetőedzőjével értékeltünk.

Elégedettek lehetünk ezzel az ötödik hellyel, vagy sem?

- Ha a szolnoki nyolcas döntőre utazás előtt ajánlotta volna fel valaki ezt a helyezést, biztosan nem fogadom el – jelentette ki Juhász, aki aztán azért kicsit árnyalta a képet. - Ha azonban azt nézzük, hogy egyik legjobb játékosunk, Bíró Levente összesen nyolc percet tudott a pályán tölteni a négy nap során, akkor nem nagyon van okunk bosszankodni az ötödik hely miatt. A helyszínen, az edzőkollégákkal beszélgetve mindenki azt mondta, a legnagyobb meglepetés az volt, hogy mi nem jutottunk be a négybe. Az első meccsen kikaptunk harminccal, aztán a második találkozón is kikaptunk. Ezt követően már hiába nyertünk három szoros végjátékot is, igazából, ha mindháromszor brillírozva nyerünk, akkor is ötödikek lettünk volna.

És a szezon előtt? Ha akkor adott volna valaki egy „szerződést”, benne ezzel az eredménnyel, akkor aláírtad volna?

- Nem is kérdés. Az elmúlt években sikereket elérő csapatból szinte mindenki kiöregedett, egy nagyon új kerettel vágtunk neki az évnek. Amikor elkezdődött a bajnokság, nem is voltam biztos abban, hogy be fogunk tudni jutni a nyolcas döntőbe. Aztán a szezon során csak sikerült megvernünk mindenkit legalább egyszer.

Ezek szerint a játékosaid kellemes meglepetést okoztak neked?

- Vegyes a kép. Természetesen voltak olyanok, akikben nagyon kellemesen csalódtunk az év során. Ott van például Popadics. Ő szépen fejlődött a szezon során, de vele kapcsolatban még az sem volt biztos, hogy elvisszük Szolnokra, a nyolcas döntőre. Aztán elvittük, és két meccsen is a csapat legjobb dobója lett. Az mondjuk biztos, hogy az a hozzáállás, az az edzésmunka amit ő mutat, mindenki számára követendő példa lehet. De rajta kívül is megmutatták néhányan, hogy ha keményen dolgoznak, akkor pár éven belül lehet esélyük az A csoport közelébe kerülni. Ugyanakkor kár lenne tagadni, hogy azért akadnak olyanok is a csapatban, akik nem tudtak igazán kibontakozni ebben az évben, néhányan talán nem vették elég komolyan azt a munkát, amit el kellett volna végezniük.

Utánpótlás szinten rendre elhangzik, hogy nem az eredmény a legfontosabb. Ha innen közelítjük meg, mennyire volt eredményes ez az éve? Jövőre ez a korosztály együtt tud majd bizonyítani?

- Egy év sokat számít ebben a korban, főleg, hogy azért az NB I. B-ben, felnőtt mezőnyben is edződött a gárda nagy része. Gondoljunk csak Bíró Leventére, neki mennyit számított az, hogy két teljes szezont lehúzott a második vonalban, felnőttek között. Most már az A csoportban kap egyre több, és egyre fontosabb perceket. A lehetőség mindenki előtt adva van, ez a korosztály jövőre is folytathatja a tapasztalatszerzést.