Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Siklóson még fiatalabb csapattal

Az egy hét alatt lejátszott három meccsből három pontot szerzett PVSK labdarúgó csapatában csak részben taktikai szempontból került előtérbe a fiatalok játéka.

A siklósi mérkőzés előtt nemcsak a meccs esélyeiről, de arról is kérdeztem Kósa Sándor vezetőedzőt, hogy mennyire tervezett, és mennyire a kényszer szülte a fiatalok szerepeltetését?

A beszélgetésünk előtt megnéztem a csapat tagjainak születési dátumát. Van közöttük 19, 18, 20 éves, de 16 esztendős játékos is akad. Ha kiveszem a három idősebb játékost, a PVSK labdarúgó csapatának átlagéletkora húsz esztendő körül van. Előny-e ez, vagy adott esetben hátrány is lehet a csapatépítés szempontjából?

- Normális esetben természetesen előny, de most sajnos, rendkívüli helyzet van, mivel a sorozatmeccsek nagyon nagy terhet raknak fiataljainkra. El kell mondani, sok a tehetség a PVSK-ban, akik helyet követelnek maguknak az első csapatban. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy ők heti rendszerességgel az U17-es és az U19-es csapatokban is szerepelnek. Most kezdjük érezni, hogy egy kicsit fáradni látszanak. Pedig a sérültek területén egyáltalán nem javult a helyzet, ezért ismét a fiatalok játéka kerül előtérbe Siklóson. Ez kényszerhelyzet, de nincs mit tennünk, ez van.

Mindezen körülményt figyelembe véve, mire számíthatunk Siklóson?

- A Siklós egy nagyon jó csapat, idegenben játszunk egy 2-0-s hazai vereség után. A sérültek nem jöttek rendbe, Pókos megsérült a Mohács elleni meccsen. Kaufmann is rúgást kapott. Domonkos is sérült, ez a hármas mindenképpen kiesett. Vida összeszedte ötödik sárgáját, így ő sem áll rendelkezésre. És van egy legújabb nagy gondunk is, a kapus probléma. Mocsári Bencze külföldi tanulmányúttal kapcsolatosan Budapesten lesz. A második számú kapusunk, Győri Márk, a keddi mérkőzésen ujjtörést szenvedett, ő sem lesz hétvégén. Ronta Márk fog védeni, az U17-es együttesünk kapusa. Nem szabad elfelejteni, hogy a csapat tengelyéből estek ki meghatározó játékosok, ez mind a taktikában, mind pedig szerkezetben gondot okozhat.

Kicsit nézzünk előre. Három meccs van még, erős ellenfelekkel. Sikerül-e teljesíteni az eredeti célkitűzést?

A minimális célkitűzés az volt a téli felkészülés kezdetén, hogy az első ötben benne legyünk. Voltak komolyabb álmaink is, ez a Komló elleni találkozóig állt is. Ott szenvedtek sérülést meghatározó játékosok, a 94. percben kaptunk gólt, és ott tört meg ez a dolog. Azóta két meccset sikerült nyernünk, a mezőnyben nem igazából az élcsportba tartozó két ellenfél, a Boda és a Lovászhetény ellen. Természetesen nem megbántva e két csapatot. A hátralevő három meccset viszont nehezebb ellenfelek ellen játszuk. Ez pszichésen is nagy teher a java részben fiatalokból álló csapatunknak. Én bízom abban, hogy nagy erőfeszítések árán sikerül begyűjteni a szükséges pontokat az ötödik helyhez.

A Siklós – PVSK  mérkőzés vasárnap 17:30 órakor lesz a Siklóson.

Nyilas László