Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

PVSK-Veolia: Nyerni akarunk!

Csütörtökön a listavezető Körmendet látjuk vendégül a középszakasz utolsó előtti körében, és bár Csirke Ferenc tudja, hogy a vasiakat legyőzni embert próbáló feladat, mégis erre készülünk.

Még két forduló van vissza a bajnokság középszakaszából, nekünk pedig mind a két hátralévő meccsünket meg kellene nyernünk ahhoz, hogy megelőzzük a negyedik helyen álló Jászberényt, azaz kiharcoljuk a pályaelőnyt a rájátszásra. Az utolsó körben épp Jászberényben lépünk majd pályára, de előtte, csütörtökön a Körmendet fogadjuk hazai pályán. A tabella első helyén álló vasiak ellen idén kicsit sem egyszerű nyerni, de nincs mese, ha életben akarjuk tartani reményeinket a negyedik helyre, nincs más választásunk. A mérkőzést 17 órától az M4 Sport élőben közvetíti.

- Ha szerdán a Szolnok legyőzi a Falcot, akkor csütörtökön biztos, hogy két olyan csapat találkozik majd, amely nagyon akar nyerni – mondta vezetőedzőnk, Csirke Ferenc. - A Körmend azért, hogy megtartsa első helyét, mi pedig, hogy megmaradjon az esélyünk a Jászberény megelőzésére. A Körmend kiválóan támadó csapat, ennek ellenére eddig az ellenük játszott meccseinken a védekezésünkkel nem volt komolyabb baj. Pedig tényleg nem egyszerű ellenük, a külső embereik szinte egytől egyig jól dobnak, és remekül egy-egyeznek.

Az nem is kérdés, hogy minden egyes hadra fogható játékosunkra szükség lesz, ennek fényében pedig nem a legjobb előjel, hogy Veljko Budimir kihagyta a Falco elleni meccsünket, és, hogy Szombathelyen a második félidőben már Bíró Levente sem tudott beszállni.

- Levente lábujja még a Szolnok elleni meccsen sérült meg, Szombathelyen összeragasztott lábfejjel vállalt a játékot, de szünetben szólt, hogy nem megy tovább. Igyekeztünk az utóbbi napokban pihentetni őt, így bízom benne, hogy a Körmend ellen részfeladatokat meg tud majd oldani. Budimir a szombaton edzésen sérült meg, a combja fájt, de kiderült, hogy a térde fölött van egy gyulladás. Ő is pihen, szerdán már velünk fog edzeni, így remélem csütörtökön ismét számíthatok rá.

És, hogy mi kellhet a Körmend elleni bravúrhoz?

- Az mondjuk nem ártana, ha olyan jól dobnánk, mint az Olaj elleni győzelem alkalmával. Ha dobunk megint 17 triplát, jó eséllyel nyerni is fogunk – mondta mosolyogva edzőnk. - Persze tudjuk, hogy ez a ritkább, de abban tényleg nagyon reménykedek, hogy a dobóformánkkal nem lesz baj. Ebben az esetben egy jó meccset fogunk tudni játszani.

Program:

2019.05.09. 17:00 | Pécsi VSK-VEOLIA - Egis Körmend
Férfi kosárlabda NB I. középszakasz, 8. forduló. Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok

ÉLŐ: www.pvsk-panthers.hu
Eredmények, statisztikák, illetve képek és videók a helyszínről...

A mérkőzést élőben közvetíti az M4 Sport TV.