Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Megérdemelte a győzelmet a Mohács

Nagyon fáj a vereség, még akkor is, ha tudjuk, hogy ma is elsősorban a fiataloké volt a főszerep a PVSK-ban. A motiváltabb és gyorsabb Mohács megérdemelte a három pontot..

Labdarúgó mérkőzés: Pécsi VSK – Mohácsi TE 1888 0-2 (0-1)
Férfi Labdarúgás, Megye I. o. 26. forduló: Pécs, Várkői Ferenc Stadion 150 néző
Játékvezetők: Joó (Resch, Szkrajcsics)

Pécsi VSK: Mocsári – Kiss, Vida, Zámbó, Réfi  – Tiffán (Kovácsfi), Archie, Németh (Zsifkovics), József (Kása) – Kaufmann (Orsós), Ndjodo Vezetőedző: Kósa Sándor

Góllövők: Schmidt, Spannenberger

1.félidő:

Az első percben egy Mocsári védés, majd a másik oldalon egy Ndjodo ollózás megadta a meccs alaphangját, mármint arra vonatkozólag, hogy kiegyenlített mérkőzés vár ránk. Ez csak részben következett be, mert a Mohács sokkal pontosabban passzolt, mint mi, gyorsabbak, és a kapura veszélyesebbek is voltak a vendégek.

Ennek eredményeként az 5. percben Tornyos (Mohács) 20 m-ről leadott hatalmas lövése a felső kapufát találta el. Mocsári nem védhette volna ezt a nyesett lövést.

18. perc: Kaufmann egyedül maradt, 18 m-ről a kapu fölé lőtt.

Aztán jött a vendégek első gólja:

22. perc: Formás mohácsi támadás futott a pályán. Schmidt kapott jó átadást, kilépett a védőink közül, még egy ütemet is kivárt, majd baloldalról, mintegy 12 m-ről, a kifutó Mocsári felett a bal felsőbe bombázta a labdát 0-1!

Egy perccel később egy összecsapásnál Kaufmann megsérült, néhány perccel később, helyére Orsós állt be.

40. perc: Megint a Mohács veszélyeztetett. Schmidt maradt egyedül, de 10-m-ől fölé durrantotta játékszert. Gólhelyzet volt ez is.

41. perc: Németh ívelte be a labdát, Ndjodo kapta, de mellé lőtt.

II. félidő:

Beborult az ég, és nemcsak a valóságban, de a PVSK csapata felett is. A hazai együttesen látszott az elszántság, és az, hogy mindent meg fognak tenni az egyenlítésért. Nagy volt a küzdelem, de azt kell, mondanunk, szervezettebben, gyorsabban, és pontosabban játszottak a vendégek, a fiatalokkal teletűzdelt csapatunk ellen.

Hiába harcoltunk, jött a második vendégtalálat:

64. perc. Ismét egy jó támadást vezetett a Mohács. Ezúttal Schmidt volt az előkészítő. A jobb oldalon megiramodott, és középre nyeste a bőrt. A másik oldalon egyedül érkezett Spannenberger, és még egy ütemet is kivárt, majd 11 m-ről a kiinduló Mocsári mellett a kapunk bal oldalába lőtt 0-2!

Még a Mohácsnak is volt gólhelyzete, de a meccslabdát Zsifkovics hagyta ki:

84. perc: Egy előrekerülő labda átpattant az utolsó mohácsi védőn. Zsifkovics lecsapott rá, és egyedül, igaz kissé jobbra sodródva, vezethette kapura. A kapus jött, a labda ment, és centiméterekkel a jobb kapufa mellett hagyta el az alapvonalat. Nagy, 100 %-os, helyzet volt!

Nincs mit szépíteni, jobb volt a Mohács. Küzdöttünk, harcoltunk, de látszott, ha reggelig játsszuk ezt a mérkőzést, valószínű, akkor sem lövünk gólt. Sajnos, ma ennyi volt csapatunkban.

Kósa Sándor vezetőedző, Pécsi VSK:- Megérdemelte a Mohács a győzelmet, ez egyértelmű. Ma ennyire tellett a fiatal csapatunktól, az látszott, hogy sokat kell még fejlődnünk, hogy felnőjünk egy ilyen rutinos csapathoz, és a nagy feladatokhoz. Megtettünk mindent, ma ennyi sikerült!

Nyilas László

 

 Kapcsolódó képgaléria