Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Bíró: Nehéz minket legyőzni itthon!

Csütörtökön nagyon kemény meccs vár ránk a bajnokság középszakaszában, ugyanis a Szolnoki Olaj KK csapata érkezik a PVSK-Veolia otthonába.

Nem kell messzire menni, ha a Szolnok elleni emlékek között kezdünk kutatni, ugyanis pár hete sincs még, hogy épp a Tisza-partiak ellen kezdtük meg a felsőház küzdelmeit. Akkor az első félidő nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, így a nagyszünet után hiába tudtunk pár pillanat erejéig még vezetni, végül szűkös vereséget szenvedtünk. Most azonban nem Szolnokon kell farkasszemet néznünk az ellenféllel, hanem saját közönségünk előtt. Épp ezt emelte ki fiatal irányítónk, az utóbbi időben egyre több lehetőséget kapó Bíró Levente is.

- Szolnokon is közel voltunk a bravúrhoz, de sajnos a gyenge kezdés miatt ez nem sikerült – mondta Bíró. - Hazai pályán is megvan az esélyünk. Hiába épült fel Vojvoda Dávid, nehéz minket legyőzni hazai közönség előtt, így reális esélyt látok a győzelemre. A kulcs a kemény védekezés lesz, illetve, hogy minél több könnyű kosarat dobjunk gyors indításból. Remélem sok szurkoló fog kilátogatni a meccsre, hiszen ez mindig nagy erőt ad a csapatnak.

Ami persze nem csak azért jönne jól, mert a címvédőt legyűrni mindig nagy dolog, hanem azért is, mert a Jászberénnyel folytatott versenyfutásban nekünk már nem nagyon van hibázási lehetőségünk, ha szeretnénk megelőzni riválisunkat a tabellán.

- Természetesen beszédtéma az öltözőben is a Jászberény megelőzése, amire még mindig van esélyünk – jelentette ki Levente. - Nem érzünk emiatt különösebb terhet, mindig az adott meccsre koncentrálunk és meglátjuk, hogy sikerül-e. Utána pedig nem szeretnénk megállni az éremig!

Nyilván húzóembereink kiemelkedő teljesítménye mellett arra is nagy szükségünk lenne a felsőházi középszakaszból hátralévő fordulókban, hogy például Bíró Levente is képes legyen meccsről meccsre egyre jobb játékkal előrukkolni. Ez az utóbbi hetekben sikerült neki. 

- Mostanában megkapom a lehetőséget, remélem rá is szolgálok. Nehéz volt beleszokni a felnőtt bajnokságba, de úgy érzem már sikerült. Szeretnék a lehető leghasznosabb lenni, amikor a pályán vagyok és azt, hogy kellemetlen védője legyek az ellenfél irányítójának. Bevallom, hogy nagyon tetszik ez a szerep. 

Csütörtökön este reméljük, hogy Bíró Levi kiváló védekezése is hozzájárul majd ahhoz, hogy egy nagy skalpot tudjunk begyűjteni.

Program:

2019.05.02. 18:00 | Pécsi VSK-VEOLIA - Szolnoki Olaj KK
Férfi kosárlabda NB I. felsőház - középszakasz, 6. forduló. Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok

ÉLŐ: www.pvsk-panthers.hu
Eredmények, statisztikák, illetve képek és videók a helyszínről...