Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Utánpótlás kosárlabda-válogatottak: pécsiekkel

Folytatták felkészülésüket a nyári világversenyekre a magyar kadett kosárlabda válogatottak. A lányokkal Meszler Balázs külföldi felkészülési tornára, a fiúkkal Sági Zoltán összetartásra utazott.

A fiú kadett válogatott háromnapos összetartáson vett részt az MKOSZ székesfehérvári edzőközpontjában. Mérkőzést ezúttal nem játszott a csapat, pusztán közös edzéseken vettek részt a játékosok és a szakmai stáb tagjai, köztük a PVSK Nemzeti Kosárlabda Akadémia igazgatóhelyettese, a nemzeti csapat technikai vezetőjeként dolgozó Sági Zoltán.

A leány kadett válogatott viszont Franciaországban egy négycsapatos felkészülési tornán vett részt, ahol a mieink és a házigazdák mellett a spanyol és a cseh válogatott vett részt.

- Örömmel fogadtuk el a meghívást, hiszen három különböző stílust képviselő együttessel mérhettük össze tudásunkat, és a játékosok testközelből tapasztalhatták meg, hogy hol tart a korosztály európai elitje. A franciák rettentő erős és atletikus csapattal álltak ki, a spanyolok a tőlük megszokott kreatív és főként rendkívül gyors játékot hozták, a csehek pedig agresszivitásban és akaratban nyújtottak átlagon felüli teljesítményt. Bár mindhárom mérkőzésünkön vereséget szenvedtünk, a lányok mind a három ellenféllel szemben felvették a kesztyűt, és szoros mérkőzést játszottak. A torna jól szolgálta a felkészülést a július végi, bakui Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra, és az augusztusi, szkopjei A-divíziós Európa-bajnokságra. A lányok most a kadett bajnokság döntőjére koncentrálhatnak, az „A”- és „B”-döntőn még alakulhat a keret, ami július elején kezdi meg a felkészülést a két világversenyre – mondta el Meszler Balázs, a magyar U16-os leány kosárlabda válogatott és a PVSK Nemzeti Kosárlabda Akadémia edzője.   

Felkészülési torna, Poinconnet, Franciaország, 2019.04.20-22.

  • Franciaország – Magyarország 64-59
  • Spanyolország – Magyarország 60-56
  • Csehország – Magyarország 76-67

Képünkön a leány kadett válogatott, álló sorban balról a második Meszler Balázs. (Forrás: wbasket.hu)

M.F.