Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

A PVSK Öregfiúk labdarúgó csapata vezeti az Országos listát

A Dél-dunántúli Régió 58 év feletti Kispályás labdarúgó Ob legutóbbi fordulóját Szekszárdon rendezték, ahol a PVSK labdarúgó csapata bronzérmes lett, de az országos listát továbbra is vezeti.

A hat csapat részvételével bonyolított eseménnyel kapcsolatban, a PVSK csapatvezetőjét, Szárazi Kázmért hívtam fel telefonon:

Ez volt a 5. forduló a 2018/19-es bajnokságban. Az egyik hármas csoportot a PMSC, PVSK, PEAC, a másikat házigazda Szekszárd, Komló és a Bóly csapatai alkották. Mi a csoportban egy győzelmet arattunk, a PEAC együttesét 2-0-ra vertük, a PMSC-től 3-0-ra kikaptunk, így a 3. helyért játszhattunk a másik csoport harmadik helyezettjével, a Bóly együttesével, őket 4-0-ra vertük.A döntőt 2-0-ra nyerte a PMSC, így a végső sorrend a következő:

Első helyen végzett a PMSC, második a Szekszárd, a harmadik a PVSK, negyedik a Bóly, ötödik a Komló, hatodik a PEAC lett.

Az MLSZ képviselői kitüntetést adtak át Stier Józsefnek, a Dél-dunántúli Régió koordinátorának, Bencsik Vilmosnak, a PMSC vezetőjének, illetve a bólyi csapat egyik játékosának, aki t mindenki csak „Bungi” becenéven. Ők  70 év felettiek, és még részt vesznek a sportesemények rendezésében. Persze az eredményen kívül a testmozgás, és az ezt követő baráti összejövetel is fontos volt, ahol a helyei gasztronómiai nevezetességekkel, valamint a szekszárdi borkülönlegességekkel is megismerkedhettek.

Az Országos összesítésben a 25 ponttal továbbra is az első helyen állunk, a 23 pontos PMSC előtt, a harmadik a 19 pontos Szekszárd csapata. Úgy néz ki, hogy a PVSK első vagy a második helyén végez, így ismét részt vehet az Országos Döntőn. Még annyit, hogy legközelebb május 24-én lesz forduló, Komlón fejezte be beszámolóját Szárazi Kázmér.

Nyilas László